post

VOORBESCHOUWING Woudia 1 – VVS ’46 1

Vandaag komt de club uit Spanbroek bij Woudia op bezoek.

Voor WO II voetbalde men in Spanbroek nog onder illustere clubnamen als ‘Stormvogels’ en ‘Meeuwen” maar dat veranderde in 1946 toen de club officieel als ‘RKVVS’ door het leven ging. In 1976 werd het ‘RK’-beginsel verlaten en ging men verder onder de huidige naam VVS ’46.

VVS is o.l.v. de na dit seizoen afscheid nemende trainer Jeroen Bommels bezig met een zeer goede reeks want ze zijn al 8 wedstrijden ongeslagen. Tijdens deze reeks werd enkel gelijk gespeeld tegen concurrent De Valken die een heuse concurrent is voor het kampioenschap. VVS heeft weliswaar 2 wedstrijden meer gespeeld dan Valken maar staat maar op 2 punten achterstand. Het is sowieso reuze spannend in de kop van de 4e klasse C want de bovenste 6 kunnen allemaal nog kampioen worden. VVS zal dus getergd zijn om vandaag met de 3 punten huiswaarts te keren. Woudia is bij deze dus gewaarschuwd en zal met name goalgetters Nick Hiemstra (11 goals) en Mike Groot (9 goals) in bedwang moeten houden.

Woudia heeft een beduidend slechtere reeks achter de rug want na de winterstop werd 4 keer verloren en slechts 1 keer (nipt) gelijk gespeeld tegen nota bene hekkensluiter Zwaagdijk. Woudia had het vorige week in een (te) koud Venhuizen moeilijk tegen de huidige koploper De Valken waarbij de verdediging zwaar beproefd werd en voorin geen potten konden worden gebroken. Goalie Manshanden, die een toch al niet te fortuinlijke wedstrijd speelde, kwam daarbij ook nog eens vervelend in aanraking met een tegenstander waarbij hij, naar later bleek, zijn pink had gebroken. Aangezien deze in het gips gezet moest worden kan hij vandaag niet spelen en daarom maakt Bram de Boer zijn debuut bij Woudia 1 onder de lat. De Boer is misschien niet bij iedereen bekend, maar hij was de keeper van JO19 (A1) dat in 2017 kampioen werd en hij is nu opeens Woudia’s “hoop in bange dagen”.

Lichtpuntje in de afgelopen periode van Woudia was de oefenwedstrijd tegen Dindua op 13 maart waarin met name tijdens de 2e helft zowaar weer het elan van voor de winterstop te bespeuren was en met pit en ‘swung’ gespeeld werd. Tijdens deze wedstrijd maakte Joris de Vries een geslaagde rentree in het 1e na een zware blessure en lange revalidatie. De Vries is vandaag ook weer van de partij hetgeen coach Appelman meer mogelijkheden biedt om een sterke opstelling neer te zetten.

Neem daarbij het gegeven dat Woudia in de uitwedstrijd tegen VVS op 22 oktober met maar liefst 1-4 wist te winnen dan is het allerminst zeker dat de bezoekers met 3 punten huiswaarts keren. En u weet het: “de bal is rond”.

Over trainers gesproken: de door Woudia voor de komende seizoenen aangetrokken trainer Frank Knijn is al meerdere malen als toeschouwer bij wedstrijden van Woudia 1 gespot en is hij, naar verluidt, de te volgen tactiek voor komend seizoen al aan het uitstippelen. Dat belooft wat !

Wij wensen iedereen vanmiddag een boeiende en sportieve wedstrijd.

M.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.