post

Wedstrijdverslagen Kaagvogels en Vesdo (Paasweekend)

Woudia 1 – Kaagvogels 1 (29 maart 2024)

Door al het slechte weer vorig jaar was het op een ongebruikelijke wijze matchday op vrijdag  29 maart tegen Kaagvogels. Woudia speelde weer eens een thuiswedstrijd, althans de wedstrijd werd afgewerkt bij De Blokkers omdat het al donker zou zijn wanneer de wedstrijd zou beginnen. Woudia heeft geen lampen bij het hoofdveld en gelukkig heeft De Blokkers een heerlijk kunstgrasveld liggen waar wij als Woudia even gebruik van mochten maken.

Het was een inhaalwedstrijd vlak voor paasweekend. Dit betekende dan ook dat een aantal spelers niet aanwezig konden zijn omdat zij een weekendje weg waren. Zo waren Luuk en Lex de Boer een weekendje weg met hun ouders en was Mychael gezellig een weekendje naar Brussel. Dit betekende dus ook dat bijna de hele verdediging van de wedstrijd van Zwaagdijk niet aanwezig was. Dit was de kans voor Paul Beerepoot om zich weer een keer 90 minuten te laten zien. Ook Marijn Bennis was opgetrommeld om Woudia in deze wedstrijd te versterken. Gijs zou eigenlijk als gelegenheids linksback beginnen maar was niet fit genoeg om te starten en hiervoor kwam Job in de plaats. Voor de rest was de opstelling hetzelfde als die tegen Zwaagdijk.

Woudia begon ontzettend sterk deze wedstrijd. In vlagen wist Kaagvogels niet waar ze het moesten zoeken, aanval na aanval, schot na schot. Zo was het ook al snel 1-0 en 2-0, door respectievelijk Mike en Boyd. Het enige wat Woudia eigenlijk vergat in de eerste helft was het maken van nog meer doelpunten, we kunnen wel zeggen dat het niet geflatteerd was als Woudia met een 5-0 stand de rust in ging. Dit kwam ook gedeeltelijk door de grensrechter van Kaagvogels die elke diepe bal afvlagde en de scheidsrechter die de wedstrijd totaal niet onder controle had en voor alle lompe schoppen van Kaagvogels niet wist te fluiten.

Helaas was de ruststand dus maar 2-0 waardoor Woudia in de tweede helft toch nog een beetje zou moeten oppassen. Woudia kwam ook minder scherp uit de kleedkamer en was slordiger. Alsnog hoefde Woudia echt niet bang te zijn voor een tegendoelpunt want Kaagvogels kwam alsnog amper over de middenlijn. Het enige waar Woudia bang voor moest zijn dat ze hun benen nog hielden en geen blessures zouden oplopen. Ook maakte Woudia in de slotfase nog de 3-0 en 4-0 waardoor Woudia toch nog met een ruime zege bij Blokkers kon vertrekken. Doelpuntenmakers van de 3-0 en 4-0 waren Job en Nick.

Woudia – Vesdo (maandag 1 april 2024)

Het Paas-voetbal-weekend werd afgesloten op Tweede Paasdag met een wedstrijd tegen Vesdo. Net als de wedstrijd van de vrijdag tegen Kaagvogels, was dit ook een nog onbekend team voor Woudia.

Terwijl sommigen zich nog aan het volproppen waren met paasbrood en paaseitjes, kwamen de eerste vroege vogels al aan op het complex. Als eerste was daar de Fam. Grueter. Jorrit Grueter was deze wedstrijd namelijk pupil van de week en de jongeman had er zoveel zin in, dat hij er al stipt om 12:15 was. Daarna kwam ook voorzitter Jan Jong aan. Omdat een inhaalwedstrijd op Tweede Paasdag niet voor iedere vrijwilliger goed uitkomt, ging Jan een kantinedienst draaien. Mooi dat ook de voorzitter zijn handen vuil maakt, jammer dat de bestellingen nu twee keer zo langzaam gingen dan normaal.

Terug naar de wedstrijd. Nadat pupil van de week Jorrit de keeper prachtig omspeelde en de bal in het doel legde, begon Woudia ook goed aan de wedstrijd. Net als tegen Kaagvogels werden er veel kansen gecreëerd en alhoewel niet alle kansen werden benut, ging Woudia rusten met een 2-0 voorsprong (goals door Lex en Jovan).

Na rust begon Vesdo iets feller en de thuisploeg wat slordiger. Ondanks dat resulteerde dat niet in grote kansen voor de uitploeg en kon Woudia er makkelijk onderuit voetballen. Lars van Diepen zorgde uiteindelijk voor de eindstand van 3-0 en dat betekende voor Woudia dat ze eerste plaats overnamen van Zwaagdijk!

De kantine stroomde vervolgens weer lekker vol en Woudia vierde het Paas-voetbal-weekend met 6 punten in de tas.