post

Wedstrijd verslag Kaagvogels – Woudia met foto’s door Elma.

Kaagvogels – Woudia (0-3)

Binnen 10 dagen twee keer tegen dezelfde tegenstander spelen, dat maak je niet vaak mee. Na de eerste wedstrijd bij Blokkers met 4-0 te hebben gewonnen mocht Woudia nu naar Kolhorn. Van het strakke snelle kunstgrasveld naar een droge, hobbelige grasmat. Ondanks de redelijk makkelijke overwinning 10 dagen terug wist Woudia dat ze aan de bak moesten.

Opstelling Woudia

Er waren geen wijzigingen in de opstelling van Woudia vergeleken met de wedstrijd tegen Vesdo. Wel zat Gijs weer op de bank en Mychael op de tribune door een blessure aan zijn hamstring. Op die tribune zaten ook bijna alle spelers van Woudia 2 die twee uur eerder wisten af te rekenen met Winkel 2. Winkel dat op 15 minuten rijden ligt van Kolhorn was voor de Woudia 2 spelers het teken om massaal aanwezig te zijn in Kolhorn.

Dan de wedstrijd, die begon minder makkelijk voor Woudia dan 10 dagen terug. Kaagvogels groef zichzelf in en de meeste ballen die ze onderschepte gingen lang op de jonge spits. Maar toch viel er een vroege goal uit een corner van Lars die de bal op het hoofd van Lex kreeg. Laatstgenoemde kopte diagonaal binnen en bracht zo Woudia op 0-1. Kaagvogels bleef de bal lang schieten op de energieke spits.  Maar na 20 minuten er door Paul en Boyd te zijn uitgelopen hield de spits het voor gezien met op het eerste gezicht een hamstringblessure (sterkte).

De verdedigers van Kaagvogels hadden de opdracht van hun trainer gekregen om de spitsen van Woudia overal te blijven volgen. Vooral de nummer twee nam deze taak heel serieus. Hij stond continu op de voeten van de spits van Woudia om hem vervolgens overal te volgen tot aan de zijlijn aan toe. Hierdoor speelde kaagvogels wel zonder buitenspel want hoe diep Lars ook ging staan, de nummer twee van Kaagvogels ging er iedere keer weer keurig achter staan. Dit zorgde er vervolgens voor dat de buitenkanten van Woudia Nick en Raoul alle ruimte hadden om in de diepte de bal te ontvangen. Na een van de zoveelste aanvallen via links en wat gerommel voor het doel, belandde de bal voor de voeten van aanvoerder Ruud. Die dacht niet na en schoot beheerst de bal in het net 0-2.

Qua niveau was het geen geweldige wedstrijd en ook na rust ging er genoeg fout op het hobbelige veld. Kaagvogels ging steeds agressiever speelden en raakten vaker de man dan de bal. Zelf hadden ze hier een logische verklaring voor: ‘’Het is onkunde, we staan niet voor niets een na laatste’’. Na weer een lompe overtreding op randje 16 mocht Raoul aanleggen. Raoul, die dit seizoen al twee vrije trappen wist te benutten zag de keeper van Kaagvogels zijn hoek wat open laten. Hij schoot beheerst in de hoek van de keeper die kansloos was 0-3.

Wat nog opviel was dat Kaagvogels redelijk veel commentaar op de scheidsrechter had. Op een gegeven moment was de aanvoerder van Kaagvogels er klaar mee en riep naar de scheids: ‘’Ga eens goed fluiten man’’. De scheids die daarop gevat reageerde met:’’Ga eerst zelf eens goed voetballen’’ had de wedstrijd onder controle en floot na 93 minuten voor het einde van de wedstrijd. De spelers van Kaagvogels waren wel erg voorbarig want zij feliciteerde Woudia al met het kampioenschap. Gelukkig zijn de meeste spelers van Woudia nuchtere jongens (behalve op vrijdag en zaterdag) en weten zij ook dat er nog genoeg wedstrijden moeten worden gewonnen. De eerstvolgende is komende zondag thuis tegen Duinrand S. In de uitwedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen de Duinranders genoeg redenen om zondag naar Woudlust te komen om Woudia 1 naar de overwinning te schreeuwen. De spelers van Woudia 1 willen alle supporters bedanken die aanwezig waren in Kolhorn en hopelijk zien we jullie zondag ook weer rondom het veld.