post

Verslag Woudia – HSV Sport (02-05-2024)

Donderdag 2 mei 2024, de dag dat Woudia – HSV Sport op het programma stond. Na de deceptie en blamage van Callantsoog thuis was dit hét moment voor Woudia om te laten zien dat ze echt nog willen meespelen voor het kampioenschap. De laatste twee weken is het kampioenschap toch verder weg dan gehoopt. Woudia staat met nog 4 wedstrijden te spelen 1 punt achter op Zwaagdijk, die eveneens ook nog 4 wedstrijden moeten spelen. Het is dus ongemeen spannend voor het kampioenschap in de 5de klasse dit jaar. Ondanks de virtuele 2de plek voor Woudia nog voldoende kansen om te dromen van het kampioenschap aangezien Zwaagdijk voor de overige 4 wedstrijden op papier het moeilijkere programma heeft staan.

Al met al een nieuwe finale voor Woudia op donderdagavond half 8. Alle spelers verzamelden zich om half 7 bij Woudia voor een speech van trainer Kees Broers. Na het verlies tegen Callantsoog zag je bij de spelers van Woudia de spanning in de ogen voordat ze de bestuurskamer betraden. Kees maakte de spelers van Woudia scherp in de bestuurskamer terwijl de spelers zelf ook dondersgoed begrepen dat het beter moest als afgelopen zondag. Uit de bespreking bleek dat er een aantal harde ingrepen waren in de opstelling van afgelopen zondag. Zo startte Gijs en Raoul nog afgelopen zondag, maar nu waren het respectievelijk Jelle en Job die tegen HSV mochten laten zien wat ze kunnen. Dit was de opstelling tegen HSV Sport:

Aan de warming up was al te zien dat de spelers gebrand waren op revanche. Er werd een fel en fanatiek positiespel gespeeld voordat de wedstrijd begon. Tijdens het lopen naar de kleedkamer stond daar de wedstrijdbal al klaar, die deze week gesponsord werd door Kevin Bruggink. Bedankt Kevin! De pupil van de week was deze week Siem Mahari.

Er was te zien dat een jonge scheidsrechter was aangesteld voor deze wedstrijd, dit is vaak in het voordeel van Woudia aangezien deze wel goed op letten in plaats van al die oude takken die elke week alleen in de middencirkel rond hobbelen. De wedstrijd begon en Woudia was scherp en zette hoog druk. Het voetbal was niet altijd goed, maar er was wel strijd. Dit leverde al snel de eerste grote kans op voor Nick, die na een steekpass één op één met de keeper werd gezet. Deze werd alleen knap gered door de keeper. Niet alleen Woudia kreeg kansjes, ook HSV werd af en toe ook gevaarlijk met de snelle voorhoede spelers, alleen ook aan de andere kant stond Levi goed zijn mannetje. Uiteindelijk was het Lars die na een goede pass van Sven de bal droog in de verre hoek knalde om Woudia op de belangrijke 1-0 voorsprong te zetten. Rust.

In de rust werd nog even teruggedacht aan afgelopen zondag waar Woudia ook ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft werd overlopen. Dus ook in de rust was Woudia er nog niet gerust op. De tweede helft startte daardoor wel goed voor Woudia, met gelijk een aantal gevaarlijke momenten voor Woudia. Maar het was HSV daarna die het voor elkaar kreeg om Woudia iets terug te dringen en steeds gevaarlijker werd. Totdat op een gegeven moment in de omschakeling, Lars zijn directe tegenstander slim omspeelde en werd gevloerd. Deze speler had al geel en mede door het druk appelleren van Woudia spelers trok de scheidsrechter voordat hij het zelf door had de tweede gele kaart. Tot zijn schrik was dit zijn tweede en kon hij niet meer terug. Rood HSV Sport. Na deze rode kaart kon Woudia de controle weer terugpakken, mede omdat de HSV spelers het op een gegeven moment niet meer konden belopen.

Uiteindelijk werd Woudia gevaarlijker en gevaarlijker omdat HSV steeds meer mensen naar voren ging sturen om nog iets te forceren. Totdat Jelle na een goede aanval werd neergehaald in het strafschopgebied van HSV Sport. Penalty Woudia. Lars, de vaste penaltynemer, was op dat moment al gewisseld. Dus was het de beurt aan Raoul, die hier dankbaar gebruik van maakte en Woudia op een 2-0 voorsprong zette.

Uiteindelijk had de uitslag nog veel verder kunnen oplopen als Woudia de vele ruimtes op het veld beter had benut. Maar het was alleen Mike die in de extra tijd van de wedstrijd de 3-0 op het bord zette met een vreemd schot die in de winkelhaak belandde. Woudia wint weer eens en zet de druk weer op Zwaagdijk, die de resterende wedstrijden ook moeten winnen om weer terug aan kop te komen. De komende weken nog 3 finales voor Woudia tegen VESDO, VZV en DESS. Komende zondag eerst in Schagerbrug tegen VESDO, hopelijk zien we jullie daar!