post

Verslag Vesdo – Woudia, foto’s door Elma

Vesdo – Woudia (12-05-2024)

Met nog drie wedstrijden te spelen, staat Woudia 1 bovenaan. Vorige week werd de koppositie overgenomen van de buurman, nadat Woudia won van HSV Sport en Zwaagdijk verloor in de uitwedstrijd bij Vesdo. Huidige stand van zaken is dat Woudia nu met twee punten voor staat op Zwaagdijk en dat de ploeg dus alles in eigen hand heeft om kampioen te worden.

Drie finales dus. En de eerste van die drie finales is tegen de tegenstander die drie puntjes weg wist te snoepen van Zwaagdijk: Vesdo. De ploeg uit Schagerbrug is bezig aan een wisselvallig seizoen. Soms een vreemde nederlaag tegen een laagvlieger, dan weer een goed resultaat tegen een ploeg uit de bovenste regionen. Een garantie op een gemakkelijke overwinning is een uitwedstrijd tegen Vesdo in ieder geval niet.

Aangekomen op Sportpark Molentocht werd het veld en de kantine geïnspecteerd. De kantine zag er fraai uit en er was een mooi terras met uitzicht op het A-veld. Bij inspectie van het A-veld bleek dat ook het enige veld te zijn (buiten een stukje grasveld wat als trainingsveld werd gezien). Het veld valt het best te omschrijven als een keiharde ‘grasmat’ met ongelofelijk veel hobbels en kuilen.

Dan naar de opstelling. Ondanks de mooie overwinning tegen HSV Sport was de opstelling vandaag op drie plaatsen anders. Raoul verving Joppe aan de rechterkant, Mike verving Nick  aan de linkerkant en Gijs kwam in de ploeg voor Jelle waardoor Ruud een plekje naar voren schoof op 10.

Het duurde even voordat de scheidsrechter het startsignaal gaf voor de wedstrijd. Grensrechter Johan moest met zijn concullega namelijk op gesprek komen bij de scheids in zijn kleedkamer. Volgens Johan had hij nog nooit zo’n lange preek gehad en daardoor begon de wedstrijd 5 minuten later. De eerste helft zag er behoorlijk hetzelfde uit. Vesdo groef zich diep in en Woudia had de bal en zocht naar openingen in de verdediging. Ondanks dat de nauwkeurigheid en het tempo van de passing niet altijd even goed was, resulteerde dit wel in een aantal gevaarlijke momenten. Die momenten werden helaas voor Woudia geen goals en zo bleef Vesdo in de wedstrijd. Toen net voor rust op het middenveld van Woudia knullig balverlies werd geleden, kon Vesdo er ineens gevaarlijk uitkomen. De spits van Vesdo schoot hard op doel en de bal kwam tegen de arm van Lex: penalty. Dezelfde spits schoot vervolgens raak en zo was de ruststand ineens heel verrassend: 1-0.

Na een peptalk in de rust begon Woudia uitstekend aan de tweede helft. Luuk gaf de bal prachtig voor op zijn kleine broertje Lex. Lex (een uitstekende kopper) nam de bal dit keer aan en prikte de bal beheerst langs de keeper: 1-1! En een paar minuten later was het weer raak. Lex slingerde de bal dit keer voor op Luuk, die de bal vakkundig binnen rommelde: 1-2! De ontlading bij de spelers was groot en dit werd gevierd met de meegereisde supporters. Na de voorsprong ging het voetballend alleen wat minder. Vesdo besloot hoger druk te zetten en Woudia besloot eerder de lange bal te spelen. De ingevallen Nick en Joppe kwamen nog een aantal keer goed door over de flanken, maar dit resulteerde niet in een grotere voorsprong.

Het verschil bleef daardoor maar één doelpunt en het verdedigen ging lang goed, tot aan de extra speeltijd van de tweede helft. Nadat de bal een aantal keer niet goed werd weggewerkt plofte de bal ineens voor de voeten van de spits van Vesdo, die bekeken op doel schoot. Keeper Levie houdt de bal tegen maar de bal rolt langzaam richting de doellijn. In een uiterste poging duikt hij naar de bal en houdt hem op de lijn tegen. Woudia blij, Vesdo boos en de scheids wil doorspelen. Tenminste dat denkt iedereen. Nadat Levie de bal op de lijn op zijn plek houdt, komt de scheidsrechter naar hem toegelopen. Misschien had de keeper van Woudia de bal beter weg kunnen trappen, want de scheidsrechter besloot na het zien van de bal op de lijn ineens om wel een doelpunt toe te kennen! Een ongelofelijk bizarre beslissing en de verbazing in het veld en langs de lijn was groot. En terwijl je denkt dat het niet gekker kan worden, werd dat het wel.

Woudia neemt nog één keer de aftrap en brengt de bal voor de laatste keer in de zestien. Lars probeert in een uiterste poging nog voor de bal te gaan en tikt hem langs de aanstormende keeper. Die vloert de spits en bal gaat op de stip! Als vaste penaltynemer besluit Lars hem zelf te nemen. Hij blijkt, net als vader Aad, een ijskoude killer en hij schiet hem in geplaatst in de hoek: 2-3! Wederom ontlading en de punten gaan mee naar Westwoud!

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Woudia dus nog steeds zelf alles in de hand om kampioen te worden. En wie weet. Volgende week. Op Tweede Pinksterdag. Als Woudia wint van VZV. En Zwaagdijk laat punten liggen tegen Duinrand. Dan kan het zomaar zo zijn, dat Woudia zich dan al kampioen mag noemen van de 5e klasse . We zien iedereen graag volgende week maandag op Sportpark Woudlust!