post

Verslag Halve finale beker JO17-1

Verslag JO17:

Afgelopen woensdag speelde de JO17-1 van Woudia hun wedstrijd voor de halve finale van de Beker. Maar voordat we naar het verslag van de wedstrijd gaan, eerst nog even een terugblik op hoe het huidige seizoen van dit team verliep. 

De JO17 is namelijk een team met qua leeftijd veel verschillen. Er spelen een aantal dispensatie spelers in dit team maar ook jongens die nog in de JO15 of JO16 mogen spelen. De 1e fase dit seizoen begon in de bekerpoule met Grashoppers, RKEDO en Apollo 68 allemaal JO17-1. Woudia wist daar met ruime cijfers alle drie de wedstrijden te winnen waardoor ze eerste werden in de poule en doorgingen in de beker.

In de 2e fase kwam de JO17 in een competitie met teams die ook in de 2e klasse zondag spelen (zie foto). De resultaten waren in deze periode wisselvallig. Zo werd er goed gespeeld tegen VVS en werd er gewonnen van DWB. Maar tegen andere laagvliegers werd er dan zomaar weer verloren. Het komt namelijk wel eens voor dat er wat spelers zijn die niet helemaal fris zijn na een avondje uitgaan. Ook hier zie je dus dat verschil in leeftijd al terug bij dit team.

Ondertussen werd er in de beker tijdens de laatste 16 met 3-2 gewonnen van een versterkt Spirit JO17-2. Jongens uit de JO17-1 en JO19-1 werden opgetrommeld maar Woudia JO17-1 was te sterk. In de kwartfinale stond Flevo JO17-1 op het programma. Zij hielden in de eerste helft knap stand, maar na rust werd het 0-5 voor Woudia. Daardoor belandde de JO17 in de halve finale, waar werd geloot tegen Olympia 25 uit Hilversum. Gelukkig wel thuis waardoor het geen verre uitwedstrijd werd.

Op een prachtig veld dat net was besproeid door een regenbui begonnen beide teams aan de wedstrijd. Woudia was het meest gevaarlijk in de beginfase. Finn Snip en Marc Andrews kwamen beiden een keer oog in oog met de keeper, maar gescoord werd er nog niet. De keeper van Olympia stak er met kop en schouders bovenuit. Iedere diepe steekbal was voor hem naast een aantal mooie reddingen. Toen Woudia vervolgens weer probeerde op te bouwen kwam een speler van Olympia aan de bal na een foute aanname op het middenveld. Hij dacht niet na en schoot de bal op doel. Het leek een houdbare bal maar mede door het veld wat nat was schoot de bal door zo het doel in 0-1.

Woudia leek even van slag maar door goed te blijven verdedigen en door te gaan werd ook Woudia weer gevaarlijk. Marc was vlak hiervoor alweer oog in oog met de keeper gekomen maar nu viel uit de kluts de bal zomaar voor zijn voeten. Hij dacht niet na en schoot de bal rustig in de verre hoek 1-1. 

In de rust voelde Woudia dat er meer in zat. Het spel was nog niet geweldig en toch hadden ze betere kansen. Opmerkelijk was dat tijdens de rust een speler van Olympia geel had gekregen maar deze alsnog op het veld mocht verschijnen. Hij had zijn excuus aangeboden was de uitleg van de scheidsrechter. Deze scheidsrechter was door de KNVB aangewezen en kwam helemaal uit Amsterdam. Hij gaf 5 minuten na rust een vrije trap aan Olympia en omdat Woudia bij de rebound niet stond op te letten schoot Olympia zomaar de 1-2 binnen.

Ook na de 1-2 was er een lastige fase voor Woudia maar mede doordat Finn Snip steeds zijn man te snel af was bleef Woudia gevaarlijk. Toen Finn voor de zoveelste keer zijn tegenstander had gepasseerd gaf hij een voorzet met rechts. Jari Lakeman miste de bal net aan, maar Thijmen Huisman kon beheerst binnen schieten 2-2. Dat gaf Woudia flink wat vertrouwen en met weer een paar wissels vlogen ze vooruit. Na een mooie combinatie via de linkerkant tussen Marc Andrews en Chris Rood kon Marc schieten. Hij schoot hem mooi laag langs de keeper en de spelers van de JO17 ontploften van blijdschap 3-2. Olympia probeerde het nog door de bal hoog in te brengen maar daar kwam weinig gevaar uit. Het middenveld en de achterhoede stond de tweede helft een stuk beter. Toen Chris Rood iets te hard doorging op een speler van Olympia en deze natrapte en geel kreeg was de wedstrijd wel gespeeld. De scheids floot vlak daarna af en zo staat Woudia JO17-1 in de finale van de beker. Deze finale wordt traditioneel gehouden bij Legmeervogels in Uithoorn. Daar neemt Woudia het op tegen ODIN’59 JO17-3 uit Utrecht. Hopelijk zien we zoveel mogelijk supporters daar ook aanwezig en als er meer informatie is over de wedstrijd zullen we dat delen.