Woudia – Dess (11-02-24)

9/48

Zondag 11 februari 2024, Woudia speelt tegen DESS uit Benningbroek. De mannen van het vlaggenschip van Woudia hebben het traditioneel altijd lastig tegen deze stugge ploeg. De laatste 2 onderlinge ontmoetingen gingen immers verloren.

Er was gecommuniceerd dat 12.45 de tijd was om te verzamelen bij Woudia. Het is eigenlijk elke week een leuk schouwspel om te kijken hoe de spelers zich steeds later bij de groep melden. Zo waren er nu 3 mensen die om 12.44 aan kwamen. De namen zal ik niet noemen maar als Gerard ze zou moeten noemen zouden er twee van Kampentjes tussen zitten.

De groep leek gemotiveerd de punten binnen te gaan halen en ook Kees leek scherp in de bestuurskamer. Voor de wedstrijd was er al een psychologische strijd begonnen met spelers van DESS die aangaven op skivakantie te zijn. Dit om Woudia een gevoel aan te praten dat deze wedstrijd wel even makkelijk gewonnen zou worden. Gelukkig trapte Woudia hier niet in en gelukkig maar, want de desbetreffende 5 jongens van DESS kwamen gewoon aan lopen.

Dit is heerlijk want tegen zo’n verdedigende ploeg als DESS moet je de 1-0 maken en dan is het vaak een gewonnen wedstrijd omdat zij dan moeten komen en grotere ruimtes achter zich laten. Woudia speelde geduldig en liet het balletje achterin soepel rondgaan en liet DESS achter de bal aanlopen. DESS durfde niet volledig druk te geven na de 1-0 waardoor Woudia eigenlijk probleemloos kon spelen. Na ongeveer 35 minuten ging de bal op de stip omdat er een speler van DESS hands maakte in het 16 metergebied. Lars mocht daardoor aanleggen voor zijn 5de van het seizoen, hetzelfde aantal als dat Mike erin heeft liggen. Hij knalde hem overtuigend tegen de touwen. 2-0.

Voor rust was er nog een moment voor DESS. Uit een vrije trap ging de bal ongelukkig via Rick en een speler van DESS naar een andere speler van DESS die achter de keeper stond, deze speler kon de bal rustig binnenschieten. Maar deze jongen stond dus wel buitenspel, Jan Bert vlagde hier natuurlijk voor maar werd niet direct geloofd. Na een kort overleg tussen Jan Bert en de scheidsrechter, had de scheidsrechter toch besloten om een achterbal (?!) te geven. Aparte man die scheidsrechter.

Na rust is Woudia eigenlijk geen moment in de problemen gekomen op een corner na die Rick goed uit het doel hield. Zelf had Woudia nog een paar prachtige aanvallen waar ze er nog 1 van wisten af te maken. Na weer een goede pass van Nick, met een goede voorassist van Jovan, wist Lars de keeper met een schuiver te verschalken. 3-0. Dit was tevens ook de einduitslag.

Woudia is na de winterstop weer dichter en dichter bij de bovenste plekken gekomen, laten we dit de komende wedstrijd voortzettend met een thuiswedstrijd tegen de nummer een na laatst: Kaagvogels. De stand op dit moment: