post

Verslag Wieringerwaard – Woudia, foto’s door Elma

Wieringerwaard 1 – Woudia 1 

Na twee voetballoze zondagen voor Woudia 1 namen de mannen van Kees Broers het afgelopen zondag op tegen Wieringerwaard. De wedstrijden tegen Kaagvogels en HSV Sport werden door het weer in combinatie met een slecht veld afgelast en worden later dit seizoen hoogstwaarschijnlijk door de week ingehaald. Voor Woudia jammer want ze zaten in een goede flow door na de winterstop drie van de drie wedstrijden overtuigend te winnen. Tegen Wieringerwaard de taak om deze flow door te zetten en de druk richting de ploegen boven Woudia erop te houden.

De vorige ontmoeting thuis op Woudlust werd een gemakkelijke 6-1 overwinning. Maar volgens ingewijden miste Wieringerwaard toen meerdere spelers. Iets waar Woudia de laatste tijd juist last van heeft. Ruud en Jan beiden bijna hersteld van hun blessures, maar nog niet fit genoeg om te kunnen voetballen. Keeper Levie en centrale verdediger Mychael waren beiden ziek en ook Raoul en Mike waren niet fit genoeg om te kunnen starten. Maar na een drukke ochtend en een mooie puzzel voor trainer Kees stonden er toch 11 namen op het wedstrijdformulier mede dankzij aanvullingen vanuit het 2e (zie foto). 

Opstelling tegen Wieringerwaard

De leidsman van deze middag was een bijzondere. Hij wilde om 13:45 beide ploegen al in de kleedkamer hebben terwijl die beiden nog bezig waren met hun warming up. Vervolgens duurde het in de kleedkamer zo lang, waarbij bijna iedere pasfoto verkeerd was volgens de scheidsrechter waardoor we pas om 14:10 aan de aftrap stonden. Toen raakte de beste man nog in discussie met wat supporters van beide teams die vonden dat het allemaal wel erg lang duurde en vervolgens achter de boarding werden gestuurd. 

Toen de wedstrijd eindelijk was begonnen, zagen de supporters een sterk Woudia dat de bal rustig liet rondgaan op zoek naar gaten in de verdediging van Wieringerwaard. Die schoten vervolgens iedere bal lang richting hun grote spits en snelle buitenspelers daaromheen. Na een aantal pogingen via de rechterkant was het raak voor Woudia. Na een mooie combinatie langs de zijlijn speelde Lars de bal door de benen van de centrale verdediger op Jelle die beheerst de 0-1 binnen stifte. Woudia dat door bleef gaan met druk zetten, veroverde na goed doorjagen van Job opnieuw de bal op rechts. De bal ging diep naar Lars die een voorzet gaf op Nick die schoot hem vervolgens langs de keeper. Vlak voor rust was Wieringerwaard ook nog gevaarlijk, uit een afgeslagen corner schoot de aanvoerder knap op doel. Alleen tikte een speler uit zijn team de bal naast in plaats van in het doel.

Na rust probeerde Wieringerwaard met fysiek spel en veel overtredingen de spanning terug in de wedstrijd te krijgen. Woudia bleef combineren en kreeg na de zoveelste overtreding een vrije trap. Lex ging achter de bal staan en schoot de bal vanuit de stuit binnen. Lex gaf achteraf toe dat de bal wel op doel was maar uiteraard houdbaar was. Na deze 0-3 kwamen er verschillende wissels in bij Woudia. Dave kwam voor Paul, Raoul voor Job en Mike voor Nick. Jelle die na de winterstop weer fit is, maakte na de 0-1 ook nog de 0-4 en 0-5. Dit gebeurde op aangeven van Raoul en Gijs. Aan het einde van de wedstrijd werd het slordiger en maakte Wieringerwaard nog een eretreffer door wat gemakzucht bij Woudia achterin. Al met al een sterk Woudia en een belangrijke overwinning. Achteraf bleek het voor Woudia een topweekend te zijn. Het zag Oude Sluis en Zwaagdijk gelijk spelen waardoor er op beide ploegen 2 punten werd ingelopen.Deze twee ploegen treft Woudia de komende twee weken. Zondag 10 maart speelt Woudia thuis tegen nummer één Oude Sluis. De week daarna gaan ze op bezoek bij Zwaagdijk. Belangrijke punten en mooie wedstrijden voor de boeg. Kom vooral kijken thuis en uit, dat zullen de spelers en andere supporters ook leuk vinden.

Tot zondag.