post

ZDH – Woudia (04-02-2024)

Een uurtje eerder dan normaal, verzamelde de spelers van Woudia 1 in de kantine. Vandaag op het programma de meest verre uitwedstrijd van het seizoen tegen Zwaluwen Den Hoorn uit Texel.

Niet alle spelers vetrokken zondag naar Texel. Tegen het advies in van Kees Broers, had een klein groepje spelers toch een overnachting geboekt op het eiland. Volgens de trainer was dat een domme zet omdat er in februari toch niet zoveel te doen was op het eiland. “Afreizen, punten meenemen en snel weer naar huis”, was het devies. Toen de donderdag voor de wedstrijd bleek dat Kees samen met zijn vriendin zelf wel een weekendje Texel had geboekt, werd toch maar weer duidelijk wie echt de lakens uitdeelt.

Voor de spelers die wel vanuit Westwoud vertrokken, was het voor sommigen de eerste keer dat ze afreisden naar een van de Waddeneilanden. Voor een speler (naam bekend bij de redactie) was het allemaal zelfs zo nieuw, dat hij dacht dat de boot vertrok in omgeving IJmuiden. Gelukkig waren er ook spelers die wel hadden opgelet tijdens topografie en zo vertrokken we gewoon naar Den Helder.

De overtocht met de boot verliep soepel en rond 13:00 kwamen de Woudianen aan bij het complex van ZDH. Het complex van ZDH bestaat uit een veld, twee kleedkamers en een kleine, maar gemoedelijke kantine waar je een lekker flesje Amstel kunt bestellen. Ondanks de grote afstand, waren er toch supporters die de oversteek hadden gemaakt om de jongens te steunen. Mooi om te zien dat afstand geen rol speelt bij clubliefde.

Dan naar de opstelling. De lijst met afwezigen wordt al groter: Jan de Boer (hamstring), Ruud van Kampen (enkel), Yannick Dekker (enkel), Paul Beerepoot (enkel) en Joppe Koopmans (Wintersport). Gelukkig kon het eerste worden versterkt met jongens van het tweede. Zo maakte Nick Peereboom zijn basisdebuut en begonnen Dave Lakeman, Mark Rijpkema en Lars Kuipers op de bank. Mike Bakker schoof zo een plaats naar rechts op de plek van Ruud en verder bleef de opstelling ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

Wissels: Dave Lakeman, Lars Kuipers en Mark Rijpkema

Alhoewel de schrijver van dit verslag niet vies is van een lekker wedstrijdverslag typen, verwijs ik graag door naar mijn collega van ZDH die op de Facebookpagina van de club een goed verslag heeft geschreven: https://www.facebook.com/svzdh . Wat ik alvast kan verklappen is dat het 0-6 is geworden voor Woudia en dat het mooie overwinning was. Ook op de Facebookpagina een fotoverslag van de wedstrijd met foto’s van de enige echte Willem Sangers (bovenstaande foto is ook gemaakt door Willem).

Volgende week speelt Woudia 1 tegen Dess. Vorig jaar werd twee keer verloren van de ploeg uit Benningbroek, dus er valt nog wat goed te maken. Tot volgende week!