post

Verslag: Woudia – Berkhout foto’s door Elma

Woudia 1 – Berkhout 1 (1-0)

Op een gure zondagmiddag op 26 november stond de belangrijke wedstrijd Woudia 1 – Berkhout 1 op het programma. De winnaar van deze wedstrijd zou aansluiting houden bij de bovenste van de 5de klasse. Ook was, ondanks het druilige weer, Woudlust toch weer aardig gevuld met mensen die Woudia kwamen supporten. Beide teams waren erop gebrand om hier te gaan winnen.

Het veld had helaas zijn beste tijd wel gehad, nadat er ’s ochtends voor de wedstrijd van het 1ste nóg twee wedstrijden op gespeeld werden. Hierdoor maakte het veld normaal voetballen eigenlijk onmogelijk. Dit werd al duidelijk in de warming up van beide teams waarin de bal meerdere malen alle kanten op sprong en enorm onvoorspelbaar was. Het spelplan was van beide teams eigenlijk wel duidelijk: neem niet teveel risico.

Ook deze keer was er weer een Pupil van de Week, dat was deze week de jonge Geozif. Hij kreeg deze keer de eenmalige kans om een dagje mee te lopen met het team van Kees Broers. Toch interessant om te kijken hoe zo’n teambespreking van te voren gaat, hoe de warming up gaat en om een keer de keeper van het 1ste elftal in te schieten. Om vervolgens vlak voor de wedstrijd zelf nog een solo te mogen maken en proberen te scoren. Geozif wist de keeper van Berkhout de verkeerde kant op te sturen en bal in het doel te schieten.

Dan naar de wedstrijd. De opstelling van vorige week was voor het grootste gedeelte in tact gebleven, alleen moest Kees noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Zo kreeg keeper Levie Rood vorige week tegen Duinrand toepasselijk rood, dus mocht Rick zijn opwachting maken in het doel tegen Berkhout. Verder was Jan helaas geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Duinrand en mocht op zijn plek Joppe het laten zien. Als laatst ontbrak Mychael, die een weekendje naar Parijs was met zijn geliefde. Hiervoor kwam Paul in het veld als rechtsback en schoof Boyd verder naar het centrum.

Berkhout startte eigenlijk scherper dan Woudia, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Beide teams probeerden er af en toe toch voetballend uit te komen en dit lukte Woudia eigenlijk als eerste. Joppe werd diep gestuurd maar helaas twijfelde hij erg tussen een schot en een voorzet naar spits Lars van Diepen, waardoor het een knetterharde bal was die eigenlijk precies ertussenin zat. Dit gebeurde in een eerste helft waarin Woudia de boventoon voerde met voor de rest eigenlijk weinig kansen.

In de rust werd er gewisseld bij Woudia, Gijs mocht het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Raoul, die voor de wedstrijd wel een beetje teleurgesteld was dat hij niet mocht starten. De tweede helft startte voor Woudia goed, met gelijk een kans voor Mike die na goed druk zetten helaas niet kon afronden en in de rebound Ruud die de bal ook niet kon binnen schieten. De wedstrijd kabbelde verder op een zwaar veld. De ruimtes werden groter en groter wat op een gegeven moment leidde tot een grote kans voor de buitenspeler van Berkhout die oog in oog met Rick naast schoot. Het was echt een wedstrijd waarin het team die het eerste zou scoren de wedstrijd waarschijnlijk ook zou winnen. Gelukkig was het Woudia die 10 minuten voor het einde van de wedstrijd eindelijk hun lichtelijke overwicht konden uitdrukken in de score. Uit een corner kreeg Berkhout de bal niet weg en na een mislukt schot van Sven belandde de bal bij Lars van Diepen die geen moment twijfelde en de bal verwoestend achter de keeper van Berkhout knalde. Berkhout kwam nog een paar keer gevaarlijk door maar Woudia overleefde deze momenten eigenlijk wel goed, tot in de laatste minuut in het strafschopgebied de verdediger van Berkhout de bal wilde wegschieten maar tegen zijn eigen hand aan schoot. De scheidsrechter wilde de penalty niet geven en het spel ging door, de bal ging in de richting van de buitenspeler van Berkhout die geluk had dat linksback Luuk de Boer uitgleed en als een soort vis de bal nog probeerde weg te halen, dit lukte niet. De bal belandde uiteindelijk voor het doel en op onbegrijpelijke wijze maaide de spits van Berkhout half over de bal waardoor de bal rustig over de achterlijn hobbelde.

Het zat in de laatste minuut nog even mee voor Woudia maar de 3 punten bleven in Westwoud. Belangrijke punten voor de mannen van Kees Broers, die nu alle ploegen van het linker rijtje hebben gehad en de nu op papier makkelijkere wedstrijden tegemoet gaan.