post

Wedstrijdverslagen Woudia 1 (Zwaagdijk en Duinrand S)

Woudia – Zwaagdijk (2-4)
In de week van de herfstvakantie stond de welbekende Voetbal2daagse, georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers, op het programma. Voor de jeugd van onze mooie dorpsvereniging kon het plezier niet op. Zelfs nu de herfst officieel zijn intocht heeft gemaakt werd het wederom een succesvolle editie van dit jaarlijks terugkomende voetbalfestijn. De jeugd heeft zich kunnen uitleven, daarvoor een extra bedankje voor alle vrijwilligers en sponsor van het typerende tenue ’t Keetje. 

Wat er ook deze week op het programma stond was voor het eerste team een derby tegen buurdorp Zwaagdijk, maar ook het 3de elftal, het 4de elftal & Vrouwen 1 mochten zich op zondag 29 oktober opmaken om, ondanks de vele regenval, de weide weer in te gaan. Woudia 3 moest zijn meerdere erkennen tegen VVS ’46 waar de wedstrijd in Spanbroek met 3-0 werd verloren. Woudia 4 kon betere cijfers noteren, waar zij de wedstrijd tegen de Blokkers met een mooie uitslag van 3-5 wist te winnen. Vrouwen 1 hadden daarentegen wat meer last van de barre omstandigheden op de zondagmiddag en konden tegen de vrouwen van Standvogels geen windeieren leggen. De geplande wedstrijden op Woudlust werden, op Woudia 1 na, afgelast om de velden te sparen.

Dan richting Woudia 1 – Zwaagdijk 1, naar de stand kijkend een ware topper, waar Zwaagdijk de 2de plek bezet en Woudia daar kort op volgt. Ook zonder naar de stand te hoeven kijken was het duidelijk voor beide clubs dat deze wedstrijd altijd wat extra’s met zich mee brengt. Met veel bekijks van de supporters van zowel Zwaagdijk als Woudia werd er toegeleefd naar de aftrap op sportpark Woudlust.

De eerste helft werd afgetrapt door Woudia waarin meteen duidelijk werd dat Zwaagdijk niet bang was om af en toe hoog druk te zetten. In de eerste helft liet Woudia zien hier vaak goed onderuit te kunnen voetballen en werd er bij vlagen goed gecombineerd. Het resulteerde al snel in gevaar voor het doel van Zwaagdijk. Een vrije trap van Raoul werd door de keeper van Zwaagdijk niet klemvast gehouden en Ruud van Kampen (c) kon de bal hierdoor eenvoudig in het doel van Zwaagdijk werken, 1-0. Helaas voor Woudia was dit voor korte duur, want door een opstapeling van fouten kon J. Wiering na 4 minuten de stand alweer gelijk trekken. De ferme witte knapen lieten zich niet van de wijs brengen en bleven doormiddel van verzorgd voetbal het doel van Zwaagdijk vinden. Ditmaal werd er een vrije trap kort genomen op Sven van Diepen welke het van buiten de 16 leek te willen proberen. Dit schot, of bewuste pass, op de hak van Ruud van Kampen (c) viel met genoeg effect de verre hoek achter de Zwaagdijkse keeper. Met 2-1 hadden de Woudianen voor willen tekenen, maar helaas was die handtekening nog niet gezet en dat bleek. N. Dekker kreeg de kans om voor de goal van Woudia de bal goed te leggen voor zijn linkerbeen en hij verzuimde niet deze in de verre hoek te schieten en daarmee de ruststand te bepalen.

De tweede helft werd dus begonnen met een gelijke stand van 2 goals aan beide kanten. Terugkijkend naar de eerste helft vermakelijk voor de neutrale kijker. De tweede werd afgetrapt door Zwaagdijk welke, wat snel bleek, beter uit de theepauze waren gekomen dan de mannen van Kees Broers. Een uittrap van de keeper van Zwaagdijk viel ongelukkig over het centrale duo heen en de spits van Zwaagdijk kon hierdoor alleen op de keeper van Woudia af. Helaas voor Woudia maakte hij dit vakkundig af en zette hij hiermee Zwaagdijk op een 2-3 voorsprong na een kleine 5 minuten spelen. Deze goal zorgde er voor dat Woudia het goede voetbal van de eerste helft inruilde voor onrustig en onverzorgd voetbal waar weinig meer over was van het Woudia van de eerste helft. Voor Zwaagdijk de ideale situatie om verdedigend goed te gaan staan, gevaarlijke ballen weg te werken en Woudia niet meer in het spelletje te laten komen. Woudia probeerde het met opportunistisch voetbal nog wel en dit lever dan ook nog wel een handvol kansjes op, kansjes, want meer mogen we het niet noemen. Waar de hoop op een gelijkspel ook al kleiner werd, maakte Dekker zijn 3de van de dag en maakte hij zijn hattrick compleet. Een laatste kans voor Lars van Diepen, welke de stand misschien nog naar 3-4 had kunnen brengen, werd helaas niet richting een hoek gedrukt en maakte het een makkelijke bal voor de keeper van Zwaagdijk.

Helaas was er van het Woudia van de eerste helft niet meer te zien en werd het op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Zwaagdijk. De redactie wil de balsponsor De Lindeboom bedanken, de supporters voor de ongenaakbare support en hopelijk zien wij jullie allen snel weer op Woudlust! Woudia 1 is aankomend weekend vrij en speelt op 12 november wederom een thuiswedstrijd tegen Kaagvogels.

Duinrand S – Woudia (2-2)

Omdat de thuiswedstrijd tegen Kaagvogels werd afgelast vanwege het natte veld, mocht Woudia 1 afreizen naar Duinrand S om zich te revancheren voor het verlies tegen Zwaagdijk. Als je dacht dat het vorig jaar lang rijden was (Amsterdam/Haarlem/Amstelveen), dan kom je ook in deze competitie bedrogen uit. Een slopende autorit van maar liefst 45 minuten bracht ons uiteindelijk op het Louter Sportcomplex in Schoorl.

Na enige navraag bij het jonge team van Kees Broers, bleek dat de meeste jongens Schoorl alleen kenden van de Klimduin. Een paar ouwe rotten begonnen nog over een mooie fietstocht en een appelgebakje bij de Zilte Zoen, maar dat werd door de jeugdige spelers niet begrepen. Vooral Joppe Koopmans dacht aan iets heel anders bij het horen van de Zilte Zoen.

Terug naar het Louter Sportcomplex. Bij binnenkomst aan de rechterkant het hoofdveld met kunstgras en aan de linkerkant de kantine. Een moderne kantine waar je heerlijk kunt vertoeven. Meerdere ruime zitplaatsen, een prachtige bar, twee dartborden en er was zelfs een airhockeytafel. Een wereld van verschil met de kleedkamers. Via een schimmige trap omhoog kwam je bij een smalle overloop richting de kleedkamer. Een soort oude slaapzaal waarin je vroeger moest slapen als je op kamp ging op de basisschool.

De opstelling van Woudia zag er op twee plekken anders uit dan tegen Zwaagdijk. Lars van Diepen (terugkomend van een blessure) verving de geblesseerde Yannick Dekker in de spits en Gijs van Kampen kreeg de voorkeur op het middenveld boven Raoul Stap. De bank werd gecompleteerd door Joppe Koopmans en Paul Beerepoot.

Opstelling Woudia

De eerste klap is een daalder waard, een toepasselijk gezegde voor het begin van de wedstrijd. Want als je goed begint heb je een voordeel (en dat is logisch). Een vrije trap op zo’n 25 meter werd door de nummer 10 van Duinrand S binnen gekruld, 1-0. Een harde tik voor Woudia, maar gelukkig pakte de mannen het na deze vroege treffer goed op. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende gelijkmaker. De watervlugge Jan de Boer glipte langs zijn tegenstander, tikte hem langs de centrale verdediger en Lars van Diepen werkte overtuigend af, 1-1.

Het spel ging op en neer en na een mooie combinatie van Duinrand S op het middenveld werd de rechtsbuiten gezocht met een hoge bal. Na een fantastische aanname op de borst, rondde hij nog mooier af, 2-1. Dit leek ook de ruststand te worden, totdat Jan de Boer opnieuw gevaarlijk het 16-meter gebied kwam in stormen. Dit keer werd Jantje gevloerd en ging de bal op de stip. Lars mocht aanleggen en tot opluchting van meegereisde vader Aad, maakte hij opnieuw keurig af, 2-2.

Na rust was het vooral Woudia dat gevaarlijk was en meerdere malen voor het doel kwam van Duinrand. De ingevallen Joppe Koopmans kwam een aantal keer gevaarlijk opzetten. Maar je moet schieten, anders kun je niet scoren (en dat is logisch). Niks leek er op dat Woudia nog in de problemen zou komen, totdat Duinrand in de 85e minuut uitbrak. Een bal werd over de verdediging heen geslingerd en keeper Levie Rood stormde uit zijn doel om de bal tegen te houden. De spits van Duinrand probeerde de bal over Levie heen te wippen en die hield hem net buiten de 16 meter tegen. Volgens Levie met zijn hoofd, volgens de scheidsrechter met zijn hand. Een rode kaart.

Wat volgde was een bizarre slotfase. Raoul Stap, ondertussen in de ploeg gekomen voor Mike Bakker, mocht het keepersshirt aantrekken. De vrije trap op randje 16 werd tegen Lex aangeschoten en Duinrand leek met een mannetje meer alles op alles te zetten om de overwinning uit het vuur te slepen. Alhoewel Duinrand gevaarlijker werd, was de grootste kans op de overwinning uiteindelijk voor Woudia. De ingevallen Paul Beerepoot probeerde met een harde schuiver de keeper te verschalken, maar zijn poging scheerde voorlangs.  

Met een puntje in de tas mochten de heren dus weer huiswaarts keren. Op basis van de tweede helft had Woudia misschien meer verdiend, maar na de rode kaart was men ook wel tevreden met een punt. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Berkhout, die gewonnen zal moeten worden wil Woudia nog aanhaken bovenin!