post

Verslag Woudia 4: de derby tegen Spirit 30′

Zondag 3 december, de dag die al lang omcirkelt stond in de agenda van coach Robert van der Zwaan en zijn mannen. De wedstrijd tegen Spirit 6 staat namelijk op het programma. Voor het spelen van de wedstrijd staat Woudia 1ste op de ranglijst en Spirit 3de. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om naar deze ‘derby’ te komen kijken op het geweldige ‘B-stadion’ van Woudlust waar spits Piet ‘Bergkamp’ van Kampen altijd geweldig in vorm is!

Het was waterkoud op Woudlust, heerlijk weer om lekker een bal keihard op je reet te krijgen, zodat het dan nog 15 min lang nagloeit van de pijn. Iets voor 10:00 uur blies leidsman Jan op zijn fluitje. Na 10 min kwam Spirit aanzetten over de rechterkant. Rechtsback Kevin, de zoon van Harry Mak, kon de voorzet niet weerhouden. Onze keeper Frank werd omver gelopen in zijn eigen 5 meter en Spirit had hem er al in liggen. Frank was even buiten westen en we gingen weer verder met een 0-1 achterstand. De mannen van Woudia 4 moesten even wakker worden, iets wat vaker gebeurd dit seizoen. Na 20 min dook invalspits Sjors Wagenaar voor de goal. Na een combinatie met onze Bergkamp schoot Sjors koelbloedig binnen 1-1. Vervolgens kwam Spirit met 10 man te staan omdat de linksback geel kreeg, die mocht 10 min afkoelen na een niet zo’n slimme actie richting de arbitrage. Hier drukten de mannen van Woudia 4 lekker door, na een buitenspel goal en een afgekeurde goal wisten we dat we op de goeie weg waren. Met een rust stand van 1-1 vertelden we elkaar dat we op deze voet verder moesten gaan.

De 2de helft begonnen we niet overtuigend. Verdedigend krijgen we de bal niet weg en het opbouwen ging dramatisch. Na een persoonlijke fout maakte Spirit 1-2. Ze kwamen weer over de flanken en de spits kon makkelijk binnen schuiven. Na dat moment herpakte Woudia 4 zich, en maakte ‘Man of the Match’ Marijn ‘de alleskunner’ Bennis een doelpunt. Een lange bal van achter werd over de keeper gewipt door ‘Mac Ian’ waarna Marijn goed doorliep en makkelijk kon afronden 2-2. Met nog zo’n 10 min op de klok gebeurde het ‘miraculeuze’. Een lange bal van achter werd met een hakje verlengd door onze geblokte spits ‘Mac Ian’ waarna Marijn ‘alleskunner’ Bennis een voorzet gaf op onze eigen Piet ‘Bergkamp’ van Kampen. Piet ging prachtig slow-motion naar de bal, was met beide voeten los van de grond neemt de bal geweldig aan en haalt de trekker erover. Binnenkant paal valt de bal binnen en we stonden 3-2 voor! Een wereldgoal, de mooiste goal van het seizoen! Vlak voor tijd schiet Marijn nog onder de keeper door een maakten we 4-2, een prachtige overwinning en een hele belangrijke! Deze wedstrijd hebben we gewonnen op tomeloze inzet, passie, strijd en kracht. Zoals onze oude leermeester Joost al zei voor de wedstrijd ‘wij zijn een team en hun zijn individuen’. Zondag spelen we uit tegen Zwaagdijk 2. Hopelijk kunnen we deze wedstrijd winnend afsluiten en gaan we de winter in als ‘Herbstmeister’. Een knappe prestatie nadat we het een stapje hogerop zijn gaan zoeken.