post

Een kerstboodschap van de voorzitter

Beste leden, vrijwilligers ereleden en supporters.

In deze periode van het jaar had ik graag persoonlijk een aantal woorden tot jullie willen richten op een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in onze eigen kantine. Door de Corona maatregelen is de kantine echter dicht en mogen we elkaar niet persoonlijk ontmoeten. Op dit moment is het zelfs voor veel leden niet mogelijk om te trainen of wedstrijden te spelen en laten dat nou net de belangrijkste zaken zijn die ons binden als sportvereniging. Het is echter een noodzakelijke maatregel die genomen is om het aantal Corona besmettingen zo snel mogelijk omlaag brengen. En dat is dan wat mij betreft meteen het woord van het jaar 2021: Corona.

Ondanks alle beperkingen en tegenvallers is het bestuur er trots op dat de leden onze mooie club trouw zijn gebleven. Dit geeft aan dat onze leden zich verbonden voelen met vv Woudia en dat het niet kunnen doorgaan van trainingen en wedstrijden los staat van het lidmaatschap van een gezellige en bloeiende vereniging als die van ons.

Namens het bestuur doe ik hierbij dan ook de belofte dat wij als het weer mogelijk is wij een feest geven voor uw trouw aan onze nog steeds groeiende vereniging zodra we daar weer mogelijkheden toe hebben. Dit geldt ook voor onze sponsoren deze zijn bijna allemaal trouw gebleven aan de club en er zijn er nog nieuwe bijgekomen ook.

Met de onlangs aangekondigde lockdown is nu alles ook weer ongewis. De datum 14 Januari is ook maar een datum die geprikt is om ons hoop te geven. We gaan het zien allemaal! Ondanks alle ellende in de wereld gaan wij als bestuur door met waar we voor gekozen zijn door u als leden. Er zijn diverse mutaties binnen ons bestuur geweest de laatste tijd. De taken van Anja van Oudenrijn (penningmeester) zijn over genomen door Anne Verhulsdonk, Kevin Brugging (Commercie) word niet opgevolgd daar voor in de plaats is er nieuwe leven geblazen in de Sponsorcommissie. We hebben daar nu drie nieuwe leden gevonden die dit gaan vormen samen met Maarten Appelman hij is reeds zittend lid van de Commissie, t.w. Robert van der Zwaan Marco Doodeman en Derck van Meegdenburg. Daar zijn wij als bestuur erg blij mee. Ook zijn we volop bezig met het vormen van een TC daar vinden begin Januari gespreken plaats met ook weer 3 (ex leden) van vv Woudia, leuke ontwikkelingen in deze zware tijden. Tevens Heeft Jeroen Pronk Bestuurslid Algemene zaken een deel van zijn werkzaamheden over gedragen aan Bart Oud. Voor een aantal andere zaken die Jeroen doet zoeken wij nog verder. Ons bestuur moet ook verder op zoek naar een Bestuurslid Accommodatie beheer. Patrick de Boer heeft dit vele jaren gedaan en gaat nu voor onze vereniging een andere taak vervullen hier straks meer hier over. U zult nu denken dit is nogal wat, dit klopt! Als het allemaal weer normaal word en daar ga ik echt wel vanuit, dan gaan we kijken naar een andere bestuur vorm. Een kleiner bestuur met meer commissies er onder. Dan worden de taken lichter en vind je makkelijker vrijwilligers die deze taken willen doen. Dus denk niet dat doet een ander wel we hebben iedereen hard nodig, en we zijn eigenlijk op zoek naar vrijwilligers die geen tijd hebben, die maken namelijk tijd!

Wat al een tijd je rond zingt binnen onze vereniging is dat er veel gebouwd gaat worden binnen Westwoud. Dit is hard nodig en het is mooi te zien dat er vanuit Westwoud ook initiatieven worden ontplooit hier voor. Ook Woudlust komt in deze plannen voor van de Gemeente Drechterland. Het plan is dat Woudlust geheel tegen de vlakte gaat en dat wij als vereniging 70 meter naar achteren gaan. Waarom naar achteren, de gemeente wil met de opbrengst van de verkoop van het land een deel van de kosten betalen die gemaakt gaan worden met de nieuwbouw en let op een kustgrasveld! We gaan dan verder met 2 velden waarvan een dus uit kunstgras bestaat waardoor wij als vereniging veel flexibeler zijn met het spelen van wedstrijden, denk aan een avond wedstrijd op zaterdag of vrijdagavond. En meer mogelijkheden om een sport te beoefen. DTS 48 verhuist ook mee het veld wat er nu ligt is aan vervanging toe. Deze taak de nieuwbouw van het complex gaat Patrick de Boer oppakken, Patrick is daar de aangewezen persoon voor die weet hoe de hazen lopen bij de gemeente en hij is goed bekend met bouw en verbouw in de breedste zin van het woord. (en hij heeft geen tijd maar maakt tijd) Maar voor het zover is word u als leden geraadpleegd wij als bestuur besluiten niets zonder uw goedkeuring. Wij Houden u op de hoogte.

Sportief gezien loopt het bij de selectie nog niet allemaal op rolletjes. Wij als bestuur zijn daar best bereid om daar energie in te steken maar we hebben daar ook de leden van de selectie voor nodig. We hebben al een avond achter de rug waar een aantal zaken zijn uitgesproken en zo snel als het zich weer toelaat beleggen we nog een 2e sessie. Met Woudia 3, 4 en 5  Ve1 Jo 17 en Jo19 gaat het naar mijn weten goed en gezellig ( kantine omzet is goed) en de Dames 1 staan bovenaan. 

Er rest mij niets anders dan iedereen een heel gelukkig 2022 toe te wensen, met veel liefde en vriendschap.

Blijf vooral gezond!

Met vriendelijk groeten 

Jan Jong voorzitter vv Woudia