post

Verslag Woudia JO-13 (04-12)

Goedenmiddag vandaag geen voetbal voor mij, dus tijd voor een verslag van een zeer spannende en lastige wedstrijd. We waren allemaal best een beetje gespannen want het is een belangrijke wedstrijd tegen de nr twee en we hebben nog geen wedstrijd verloren in deze poule. Toen we het veld op kwamen voor de warming-up was ons al snel duidelijk dat het een zwaar veld was om op te spelen, hoog gras erg nat en modderig. Voor de wedstrijd hadden we een goede bespreking en wist iedereen wat er moest gebeuren aan de hand van de opstelling (winst). Na de aftrap werd het al duidelijk dat het een moeilijk bespeelbaar veld was en dat er vandaag extra hard gewerkt moest worden. Toch kregen we een paar leuke kansen om te scoren, maar soms begrepen we elkaar niet wat betreft de looprichtingen en het vrijlopen na het Pasen van de bal. De tegenstander rook ook zijn kansen en kwamen er een paar keer gevaarlijk door en wel op het middenveld met een paar afstandschoten, maar deze werden goed gered door onze uitstekend keepende keeper (Arjan) die ons op de been hield. We werkte allemaal heel hard en bij verovering van de bal waren we deze ook weer snel kwijt en dat koste ons veel energie door slordigheden. Bart had een technische jongen als tegenstander en had zijn handen vol daar aan en wist hem aardig de bal te veroveren en Milo aan te spelen. Vlak voor rust kwam Jens goed door over de linker kant door een goede passs van Elias en liep door tot de achterlijn , gaf de bal voor maar Wout en Milo waren te laat bij het doel om het beslissende tikje te geven voor een doelpunt en de bal rolde via de tweede paal over de achterlijn. Rust, 0-0 er was veel te bespreken veel spelers waren teleurgesteld en geërgerd geen doelpunten. Iedereen genoot van zijn limonade en ondertussen nam ik de misstanden door van de eerste helft en liet de spelers met oplossingen komen. Hieruit bleek ook dat we de afspraken niet nakwamen wat we voor de wedstrijd hadden besproken. Fit en fris begonnen we aan de tweede helft en er zat na een aantal pasen meer voetbal in. Met een mooie één twee tussen Niek en Jens wist Jens, Elias de zestien binnen te gaan en met een hard droog schot het eerste doelpunt te maken, onbereikbaar voor de goed keepende keeper van de tegenstander (0-1). Vanaf dat moment was het ijs gebroken, mooie één twee’s tussen Vince en Milo , schoten van Elias, maar die keeper was gewoon goed en het tweede doelpunt wilde niet vallen. Toch kwam de tegenstander weer dicht bij ons doel met een paar technische spelers er was een scrimmage om de bal uit de zestienmeter weg te werken dit lukte niet goed en de tegenstander wist na 20 minuten de 1-1 te maken. Het knappe van ons was dat we het er niet bij lieten zitten en bleven voetballen kans op kans. Yuan speelt de bal op Jens , Jens speelt de bal op Niek, Niek speelt de bal op Yuan en loopt door, geeft de bal op Jens en met een schitterende stift over de keeper in de achterste hoek van het doel, (1-2) zie video. Wat een schitterende aanval en wat een techniek. We moesten nog vijf minuten spelen dus nog even volhouden. Na de aftrap bleven we gretig en wilde meer ,Niek stond in de spits en schoot hard op doel maar de keeper redde knap, het werd een corner. Elias nam de corner, Yuan stond op de doellijn, ik zeg tegen Yuan ga op de penaltystip staan en loop dan in. Net op het moment dat de corner genomen wordt loopt Yuan in en kopt de bal in het doel, ook een schitterend doelpunt (1-3) zie video. Met nog twee minuten te spelen kon het niet meer mis gaan en is het kampioenschap erg dichtbij. Het fluitje klonk en er was feest op het veld zie video. Wat een geweldige tweede helft voetbal hebben we gezien en gelukkig heeft het thuisfront mee kunnen genieten van twee geweldige doelpunten waar het hele team aan mee heeft gewerkt. Rosemary nogmaals bedankt voor de schitterende filmpjes, Nico bedankt voor het vlaggen en de rijders bedankt voor de ondersteunde support, en het thuisfront voor het meeleven via de app tijdens de wedstrijd.Het hele team bedankt voor een geweldige voetbalmiddag. Nog een nieuwtje onze tweede concurrent heeft ook verloren en we kunnen niet meer ingehaald worden. Volgende week thuis onze laatste wedstrijd van dit jaar. Fijn weekend allemaal.