post

Woudia Jo13-1 – Sporting Andijk Jo13-1 (1-0) Ongeslagen WINTERKAMPIOEN!

Wat een leuke uitdaging ben ik aangegaan! Een team wat van half veld af komt en op heel veld gaat spelen. Eén wedstrijd gezien en toen wist ik het, een enthousiast team wat graag met elkaar wil voetballen en alles voor elkaar wil geven. Ik had al begrepen dat de trainingen anders waren in het verleden en dat het zoals de spelers zelf al aangaven nu echt serieus werd.
De poule waarin we werden ingedeeld was lekker in de buurt, met leuke wedstrijden. Alleen de drie wedstrijden die we in het begin verloren, dat bleken ook de ploegen te zijn die boven ons eindigde en daarna wonnen we drie wedstrijden. We bleven vierde klasse spelen en werden in een nieuwe poule ingedeeld, ook weer lekker in de buurt.

De eerste wedstrijd wonnen we met 2-5 tegen de Westfriezen, tweede wedstrijd wonnen we met 2-1 tegen Zouaven, derde wedstrijd wonnen we met 1-7 tegen SEW, vierde wedstrijd wonnen we met 2-4 tegen KGB, vijfde wedstrijd wonnen we met 1-3 tegen Enkhuizen. De concurrent Zouaven had verloren wat heel verrassend was, dus we waren virtueel kampioen. De laatste wedstrijd werd op 11 december 2021 thuis gespeeld tegen Sporting Andijk deze ploeg had dus van Zouaven gewonnen, helaas moesten we vanwege de coronaregels spelen zonder publiek, winnen we deze wedstrijd dan zijn we ongeslagen kampioen. Dus we wisten wat ons te wachten staat.

We speelden op het A-veld de hele tribune had vol moeten zitten met onze supporters. De spanning was te voelen in de kleedkamer, na een goede warming-up namen we in de kleedkamer nog even onze speelwijze door. De wedstrijd begon om 12.00 uur met als scheidsrechter Carlo Stap en als vlagger Nico Bot. Na de aftrap begonnen we fel aan de wedstrijd en er werd goed ingepasst we bouwde goed op en met een mooie pass van Elias op Jens, die veel snelheid had op de Linkerkant liep hij richting het doel en schoot helaas op de paal, maar daar was Milo met een schitterende reactie en schoot de bal in het doel (1-0).

Wat een opsteker was dat binnen vier minuten. We kregen meerdere kansen, maar ja scoren is soms toch nog wel een probleem. We bleven goed combineren, Storm op Yuan en Yuan weer op Jens, Jens op Milo en dan net weer een schot naast het doel. Collin werkte samen met Thijs en Menno erg hard om de ballen bij ons doel weg te houden en dat lukte erg goed. Andijk had ook wat kansen maar deze werden goed gestopt door onze goed keepende keeper Arjan.

We bleven de wedstrijd goed controleren, maar 1-0 is maar 1-0, en dat tweede doelpunt wilde maar niet vallen, ook dat was een goede keeper. Rust. Na heerlijke limonade en wat besproken details stonden we al weer te springen om de tweede helft te spelen. De tweede helft begonnen we weer fel aan de wedstrijd, maar Andijk werd sterker waardoor de wedstrijd best wel hard werd. De scheidsrechter had zijn handen vol aan de overtredingen, maar we lieten ons het hoofd niet gek maken. Bart had zijn handen vol aan zijn aanvaller, maar werkte erg hard en wist hem zijn spel te ontregelen. Niek speelde weer als vanouds en wist onze aanvallers goed te bereiken.

Thomas werkte ook hard en werd goed geholpen door Vince en Jens, maar het bleef spannend. Vince speelde op de links back positie en wist zijn aanvaller het erg moeilijk te maken, door ze niet de voorzet te laten geven naar ons doel. Wout speelde op het middenveld en had wat mooie schoten op doel, maar die goede keeper weerhield ons van het tweede doelpunt. Ik keek op mijn klok en wist dat het bijna einde wedstrijd was en dat het niet meer mis kon gaan. Na het fluitje van de scheidsrechter barstte het feest los, Rookfakkels en confetti gingen de lucht in. We are the champions, was de muziek die speelde op het veld en de spelers zongen keihard mee.

De spelers gingen naar één van de grote doelen en zongen mij als coach toe toen ik aan kwam lopen, kippenvel kreeg ik er van. Sandra onze jeugdvoorzitster, sprak ons als team toe, wat een geweldige prestatie. Ongeslagen WINTERKAMPIOEN, wat een geweldige prestatie zes wedstrijden gespeeld, 18 punten,22 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen.Ik als coach kreeg een prachtige bos bloemen,de spelers mochten wat drinken bestellen en kregen een zakje snoep. Daarna zijn er veel foto’s genomen als aandenken.

Nu hebben we de winterstop en spelen we in het nieuwe jaar in de derde klasse, ook weer tegen de drie ploegen waar we het heel lastig tegen hadden.

De trotse coach,

Johan