post

VOORBESCHOUWING WOUDIA 1 – STRANDVOGELS 1

Vanmiddag ontvangt Woudia als tegenstander voor de 1e competitiewedstrijd Strandvogels, de op 12 juni 1932 opgerichte club uit Onderdijk.

De Strandvogels hebben vorige week al hun eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen HSV Sport 1889 en verloren deze teleurstellend met 1-2. Afgelopen zondag verloren veel ploegen uit ‘het linker rijtje’ van afgelopen seizoen zoals De Valken, Always Forward en Kwiek ’78. De clubs uit het westen van de regio doen het daarentegen verrassend goed. Het belooft dus een spannende competitie te worden die vooralsnog weinig voorspelbaar is.

Volgens de voorbeschouwing van Strandvogels is Woudia-uit voor Strandvogels vaak een lastige wedstrijd, maar toch zijn de Vogels al een tijdje ongeslagen in Westwoud. Vorig seizoen werd er door een goal van Bryan Broedersz met 0-1 gewonnen en de twee seizoen daarvoor eindigde het duel in 1-1.

Net als Woudia is Strandvogels door naar de eerste knock-outfase van het bekertoernooi. Daartoe versloegen zij Wiron en Succes en speelden gelijk tegen VVW. Bryan Broedersz en Tim Broersen zijn de scorende spitsen die het Woudia vandaag moeilijk moeten gaan maken. Ondanks dat Strandvogels de eerste competitiepunten hebben laten liggen hebben zij een prima voorbereiding gehad en daarna dus ook een serie prima bekerwedstrijden neergezet.

Woudia is de ploeg in opbouw en had een nogal wisselvallige oefenreeks.

Het was duidelijk dat de 2 naar Westfriezen vertrokken (basis)spelers van vorig seizoen een zeker kwaliteitsverlies zou opleveren. Dit gemis geeft echter andere talenten van Woudia extra kans om zich te profileren. En dat is nu juist waar de nieuwe trainer Frank Knijn alle ruimte voor geeft. Een prachtig voorbeeld hiervan was de beslissende (en enige) goal van “Choco Janna” de Boer tegen Hauwert waardoor Woudia ’doorbekert’. Ook de gebroeders Ruud en Gijs van Kampen hebben zich al laten zien als (linksbenige) spelers waar we in de toekomst nog veel plezier aan kunnen gaan beleven.

De ploeg van Knijn oogt gretig en al is de aanvallende spelstijl die de trainer nastreeft nog niet altijd even effectief, het begint toch wel al langzaam zijn vruchten af te werpen. De spelers werken zich in ieder geval ‘het snot voor de ogen’ en laten de toeschouwers een attractief spel zien.

Woudia 1 komt vanmiddag nog niet in z’n allersterkste formatie het veld. Wel is de welkome ‘herintreder’ Thomas Sijm, die 1 keer in de 14 dagen speelt, van de partij. Centrale verdediger Bob Appelman herstelt echter nog van een op de training opgelopen enkelblessure maar hij hoopt er volgende week weer bij te zijn. Wouter Boekweit is net hersteld van een blessure en draait vandaag warm in het 2e. Hij kan hopelijk in de nabije toekomst de (centrale) verdediging van het 1e komen versterken. Woudia heeft echter de laatste tijd laten zien dat het ook zonder een aantal vaste waardes kan presteren dus wij hopen op de eerste 3 punten vanmiddag !

In ieder geval allemaal een mooie, maar bovenal sportieve, wedstrijd toegewenst.

M.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.