post

Verslag Woudia – Oude Sluis, foto’s door Elma

Woudia – Oude Sluis (1-1)
Op deze mooie zondag 10 maart stonden er op Sportcomplex Woudia maar liefst vier thuis wedstrijden op het programma. JO17-1, de 45+, het tweede elftal & het vlaggenschip mochten aantreden op, wat op het oog leek, prima matt om voor de knikkers te spelen. Voor het eerste team was het niet zomaar een wedstrijd, want de perfecte reeks na de winterstop moest doorgezet worden tegen de koploper van de vijfde klasse zondag A, een behoorlijke kluif als we kijken naar het uitresultaat. De andere thuiswedstrijden werden op die dag respectievelijk met 5-1, 2-2 en 3-1 volbracht tot het eindsignaal, een prima opwarmer dus voor de mannen in het maagdelijk wit.

Op naar de opstelling van de dag: We kunnen zien dat trainer Kees Broers genoten heeft van wat hij uit bij Wieringerwaard heeft mogen aanschouwen, de wedstrijd die vorige week met 5-1 gewonnen werd, want er werd vastgehouden aan de spelers die daar ook aan de aftrap stonden. Slechts 1 wijziging ten opzichte van die wedstrijd; aanvoerder Ruud is weer terug na een vervelende blessure en mocht het meteen weer laten zien vanaf het eerste fluitsignaal.

De eerste helft begon van beide kanten zoals je van een topper zou verwachten, veel strijd en aan beide kanten wellicht wat rommelig door de spanning die de wedstrijd met zich mee bracht. Het veld, wat op het oog dus wel redelijk oogde, bracht een extra moeilijkheidsgraad met zich mee, waar beide teams geregeld wat extra tijd nodig hadden om de bal goed onder controle te krijgen. De enkel van Gijs had hier helaas ook extra moeite mee, welke zich naar verstapt en de strijd al vroeg moet staken. Voor hem in de plaats komt Mike Bakker het veld in. Naarmate de eerste helft vorderde leek Woudia toch vaker op de helft van Oude Sluis te voetballen en was het wachten op de echte eerste kans, deze kwam door geduldig voetbal ook. Luuk de Boer slaat dit keer een linie over om met een strakke pass spits Lars te bereiken. Lars draait hierna goed weg van zijn directe tegenstander om de bal meteen klaar te leggen voor zijn goede been, dit kon alleen maar beloond worden met een doelpunt, 1-0. Helaas voor Woudia bleef deze stand niet heel lang op het scorebord staan. Oude Sluis komt via een dieptebal op de rechtsbuiten makkelijk richting de goal van Woudia en door ongelukkig wegglijden van de verdediging is de 1-1 al snel gemaakt. Hiermee is de ruststand bereikt en gaan de mannen van Kees Broers aan een kop thee.

De tweede helft begint wederom met veel strijd en hierdoor is er weinig tijd om het kopje thee een plekje te geven. Met wat meer ruimte aan beide kanten beloofde de tweede helft een spektakelstuk te worden. Het resulteerde voornamelijk in gevaarlijke counters aan de kant van Woudia, welke zich vergat te belonen en daardoor de wedstrijd hun kant op kon trekken. De keeper van Oude Sluis mocht zich met recht man van de wedstrijd noemen, want met een aantal pijlsnelle reddingen was hij voor Oude Sluis erg belangrijk. Diep in de tweede helft moest ook Levi na een rommelig schermutseling in de 16 van Woudia ook nog snel naar de grond, maar gelukkig voor Woudia lukte dit en kregen ze de spreekwoordelijke deksel niet op de neus. Voor de neutrale kijker een leuke pot, voor Woudia voelde het als verloren 2 punten die hard nodig waren om bovenaan mee te doen. Aankomende week Zwaagdijk uit, wederom een topper waar het er om draait. Bedankt voor de support langs de lijn en tot volgende week.