Zwaagdijk 3 – Woudia 3

Op veler verzoek en na een lange tijd van radiostilte, hierbij weer eens een verhaaltje over de heren waar jullie elk seizoen intens mee meeleven. De mannen van Woudia 3. Eerder deze week heeft Ajax na het gelijke spel tegen Volendam heeft besloten afscheid te nemen van Alfred Schreuder. Bij Woudia 3 heeft coach Bart Oud nog altijd het volledige vertrouwen van zijn spelersgroep. In een gesprek met captain Lennart Stam gaf hij aan voor Coach Oud door een muur te lopen. ‘Een man met de staat van verdienste van Coach Oud is niet iemand die je tegenspreekt. Als hij aangeeft dat ik een betere wedstrijd speel zonder bril, dan doe ik dat. De man heeft kennis van zaken, ik zou voor hem door een muur lopen.’ Een dergelijke quote leverde hem dan ook direct een basisplaats op.
Zoals gebruikelijk trad de formatie aan in een 4-4-2 opstelling. Jasper op het doel, Co Thaam, Lennart en Bart O in de achterste linie, het slopers en lopers duo Nico en Bas centraal op het midden, Bruijns en Marijn bestrijken de flanken en voorin Bart W. en Lars die op zichzelf bezien misschien meer in aanmerking komen voor de titel slopers- en lopersduo dan de mannen centraal op het midden.

Enfin, de wedstrijd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet fysiek aanwezig was op de sportaccommodatie van Zwaagdijk. De eerste helft zal ik daarom reconstrueren op basis van de verhalen die mijn teamgenoten mij hebben toegedragen tijdens helft 3. De aftrap was rond 11 uur tot zover geen verrassingen. In de eerste helft kregen onze helden in het wit 2 goals tegen. Gezien mijn afwezigheid is dit lastig na te vertellen, en naar alle eerlijkheid hoefde ik hier ook niet perse meer over te weten.

Woudia wist ook 1x te scoren in de eerste helft, Cobes Jong boodt naar verluid zijn excuses al aan voor zijn ongelukkige voorzet. Maar genialiteit komt vaak vanuit een onverwachte hoek. De voorzet gegeven met zijn mindere linkerbeen werd een schot, en het schot was messcherp. Kruising. 2-1.
Met 2-1 gingen we de rust in. Onze manschappen hadden nog altijd het idee dat er wat te halen viel op deze zondagmiddag. Na de rust gingen de mannen met hernieuwde energie de wedstrijd in. Woudia had het meeste van de bal, maar het creëren van kansen was erg lastig. Gezien de kwaliteit van het speelveld kregen de manschappen van coach Oud het niet voor elkaar om het speltempo dusdanig te verhogen zodat de tegenpartij in de problemen kwam.

Met veel geweld werd de 3-1 op het bord gezet. In de kluts vloog de bal tegen meerdere benen aan voor deze uiteindelijk doel trof.
Kort voor het einde van de wedstrijd werd Bart nog in staat gesteld de 3-2 te maken.
Kortom, eerste helft verloren. Tweede helft gelijk. Maar de derde helft….
De derde helft begon goed, een voortreffelijk broodje bal met keuze uit diverse sauzen (pinda, mayo etc). Het gehaktballenpanel was uitermate te spreken over deze bal. Een aanrader. Een kop koffie wordt hier nog geserveerd met een plak cake, en borrelhapjes passeerden geregeld de revue. Ook de pitchers met bier (geen Amstel), vloeiden rijkelijk. Ook hebben wij dorpsbekendheid Walter AKA Wally ontmoet.

Laten we dit verslag afsluiten met een van zijn gevleugelde uitspraken.

‘Kuala Lumpur, weerzo ligt dat? Verderop?’