post

Woudia Jeugd zaalvoetbaltoernooi 2023

AZ, Atletico Madrid en Manchester United de kampioenen tijdens het Woudia zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd.

Afgelopen zaterdag, 14 januari, vond eindelijk weer eens (normaliter traditie getrouw) ons zaalvoetbaltoernooi plaats. Dit keer iets later i.v.m. de afwezigheid van een aantal coaches en het  niet gunstig vallen van de feestdagen. 

Tijdens deze mooie middag in sporthal De Kloet werd in drie poules gestreden om de eerste plaats en de daarbij behorende fraaie “gouden” beker. In de eerste poule waren de Champions League teams en de JO8 actief. De allerkleinsten van Woudia,  onderverdeeld in de teams Ajax, AZ, PSV en Feyenoord. Zo klein als sommige soms zijn, zo hard kunnen ze al schieten. Alle teams streden om wat ze waard waren, echter was het AZ die dit jaar aan het langste eind trok. Met het meeste aantal doelpunten en punten de terechte winnaar die de beker omhoog mocht houden. Klasse gedaan!

Dan was het tijd voor de middelste poule: JO9, JO11-1 en 2 waren de teams die hier de degens kruisten. Als Juventus, Atletico Madrid, AC Milan en Borussia Dortmund gingen zij de strijd aan. 
Hoe goed het op papier ook verdeeld leek, was de praktijk helaas iets anders en was er een team dat iets bovenuit stak. Toch denk ik dat we in alle teams het plezier terug hebben gezien. Het waren uiteindelijk de spelers van Atletico Madrid die hier de maximale score behaalden. Gefeliciteerd!

Als laatste deze dag de poule van de grootste zaterdagjeugdteams. De JO12 en beiden JO14 teams verdeeld over de elftallen Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen en Manchester United 
Waar de eerdere twee poules nog speelden op een half veld en kleinere doeltjes werden deze nu vervangen door twee echte zaalvoetbaldoelen. Op een heel veld en met een echte scheidrechter (bedankt Kas) barste de laatste poule vol energie en verwachting los! 
Een zinderende finale volgende als laatste wedstrijd van de middag… Manchester United vs Barcelona, waar Manchester alsnog, ondanks het gelijke spel, zich tot de kampioen mocht kronen! Proficiat!

Terugkijkend hebben we een geslaagd toernooi gehad en veel mooie wedstrijden gezien. Er was plezier en strijd en respect voor de tegenstander. Dit is een compliment voor alle Woudia spelers! 
Bedankt jongens en meiden voor dit geslaagde zaaltoernooi! Eveneens een dank voor de vrijwilligers en coaches deze dag, evenals alle toeschouwers.

Tot volgend jaar!

Namens de Jeugdcommissie van Woudia,

Marco Snip