post

Het nieuwe Woudia 4

Eindelijk rolt de bal weer eens na een jaar thuis te hebben gezeten door COVID, en hoe!

Woudia 4 is een samengesteld team van Woudia 3 en Woudia 5. Na jarenlang een dagtaak te hebben gehad om 11 man op de been te krijgen, hebben we nu 22 spelers op de lijst.

Ondanks dat de spelersvrouwen het natuurlijk heerlijk vonden dat de man thuis was in het weekend, merkt de technische staf van Woudia 4 op dat er wel heel veel blessuregevallen zijn op het moment.

Boodschappen doen op zondag, meubelboulevards afstruinen en met de kids op stap, het begint nu zijn tol te eisen aan ons sterke gestel.

In de drie bekerwedstrijden die wij oefenpotjes noemen, zijn we al 9 jongens kwijtgeraakt aan blessures die te herleiden zijn aan bovenstaande.

Afgelopen zondag dan eindelijk onze eerste competitiewedstrijd tegen de selectie van TSV Twisk 2. Op papier een loodzware tegenstander en op het veld niet minder, want na korte tijd stond het al 0-1 voor de bezoekers uit Twisk.

Gelukkig hebben we “good-old” Gerrie Broersen kunnen strikken voor deze wedstrijd en is Jan van Meegdenburg terug van z’n werktrip, waardoor het alweer snel 3-1 stond voor de ferme witte knapen. (Gerwin 2x, Jan 1x)

Na een kleine terugslag aan onze zijde werd het binnen no-time 3-3 en toen gebeurde iets waar we allemaal al jaren op hopen. Onze jongste bediende genaamd Kees kwam binnen de lijnen na een hele korte invalbeurt van Ian, die weer uitviel na een blessure, (Zien jullie al een patroon?) en zette 2 treffers achter zijn naam, waardoor de ruststand 5-3 werd.

In de rust waren er weinig opties tot wisselen aangezien Joost uit de wedstrijd werd geschopt en Ian ook al ging douchen. Gelukkig was er verder niemand die er uit wilde en startte we de 2e helft ongewijzigd. Dit resulteerde in nog 3 goals aan onze zijde (wederom Kees 2x en Arie 1x) en 1 aan die van Twisk wat de eindstand 8-4 maakte.

Ondanks het feit dat niet alle leden van beide teams een samenvoeging zagen zitten hebben we wel degelijk een hartstikke leuk elftal wat aardig kan voetballen. Van de roze panter in het doel tot aan superspits Arie van Diepen die zich bereid heeft gevonden ons te versterken.

Nu hopen dat we de blessures in toom kunnen houden, want nóg een samenvoeging wordt een beetje te.

Met sportieve groet,

De technische staf van Woudia 4.