post

Woudia JO15 – Dynamo JO15 || De Kampioenswedstrijd!

“Kampioenen! Kampioenen!
Zaterdag 07 december mocht de JO15 aantreden op ons mooie complex tegen Dynamo… ook wel ‘fietslamp’ genoemd. Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan, de voorzitter van Woudia meldde dat de staat van het veld slecht was.
Gelukkig hebben we een consul die even op vrijdagavond wilde gaan kijken naar het veld. Pierre meldde al snel dat de wedstrijd waarschijnlijk wel door kon gaan. En inderdaad kregen we zaterdagochtend groen licht!
Om 10:00 uur waren alle spelers aanwezig, hier en daar was de spanning van de gezichten af te lezen. Coaches Michel, Dave en Johan namen allerlei tactieken door, Johan had als voorbereiding onlangs een wedstrijd van Dynamo bekeken, en daar de zwakke en sterke punten van het team doorgrond.
Op het middenveld staat bij Dynamo een lange jongen, die ook een goed afstandschot heeft. Daarom werd Joery ingezet om een eventueel schot meteen te neutraliseren. Verder moesten de mannen gewoon gaan voetballen!
Om 11:00 uur liet scheidsrechter Chris de wedstrijd starten. Er werd meteen veel druk gezet door Dynamo, Woudia had het zichtbaar lastig. Tot een uitbraak van Milan, miep miep… zoef zoef… Usain Bolt is er niets bij… helaas vond hij het net niet.
Er werd veel op eigen helft gevoetbald, Julian liep steeds tactisch in de weg en stak af en toe precies op het juiste moment zijn voet uit, waardoor de tegenstander de bal kwijt was. Even later was het Lex die een corner nam die hij lekker indraaide! Een tikkie toe van Milan was genoeg voor een doelpunt! 1-0!
Dynamo bleef druk houden, Woudia had met Lex, Joery , Boyd, Quinten en Sam een stevige achterhoede, en die was regelmatig erg hard nodig! Na 35 minuten rust… gelukkig.

Na de rust werd het voetbal minder, veel lange ballen richting de helft van de tegenstander strandde in de voeten van de tegenstander. Daarop volgde dan meteen weer een aanval van Dynamo. Luc, Nick, Milan en Bob verdedigde regelmatig mee. Dave die afgelopen woensdag nog geblesseerd raakte was als middenvelder en spelverdeler gelukkig weer van de partij. In de tweede helft probeerde hij met verschillende 1-2tjes en driehoekjes met Meron en Dirk,de tegenstander het bos in te sturen, soms lukte dit erg goed!
Het spel werd af en toe wat slordig, er werd soms echt op 2 m2 gevoetbald met een half team, een flipperkast zou er jaloers op zijn! De spanning op en langs het veld was voelbaar. De minuten tikten langzaam weg… even voor tijd kwam Dynamo nog met een goed schot op doel, maar daar stond onze Jannes! Hij keepte een goede wedstrijd en hield zijn doel schoon! Daar klonk gelukkig het eindsignaal van de scheids en startte het ‘we are the Champions’!

KAMPIOEN!! KAMPIOEN!!! Gelukt! De JO15 is kampioen!!

Er volgde een prijsuitreiking op het veld, mooie woorden werden gezegd en bloemen uitgereikt. Alex de Woudia huisfotograaf was aanwezig om dit memorabele moment vast te leggen. Daarna volgde de doucheceremonie en was er AA en chips in de kantine. Als verassing hadden de coaches gezorgd voor lekker patatjes, er werd een mooi feestje gevierd! Gefeliciteerd toppers!”

From Woudia JO15 – Dynamo JO15. Posted by Woudia on 12/07/2019 (88 items)