post

Woudia JO 15-1 knokt zich naar de overwinning tegen Kwiek”78 JO 15-1

Het was vandaag een mooie dag om te voetballen, wel weer vroeg, 10.30 uur en nog een uitwedstrijd ook. Vandaag moesten we het zonder de coach Michel doen. Iedereen was op tijd om de volgende spannende wedstrijd te gaan spelen. Na een goede warming-up en een belangrijke bespreking gingen we het veld op. De eerste 10 minuten hadden wij het beste van het spel, maar toch wisten we de gecreëerde kansen niet te verzilveren. Kwiek kreeg een goede uitbraak in een counter en het was meteen raak , 1-0 achter. We stonden meteen weer met beide benen op de grond en wisten dat er wat moest gebeuren. Het spel werd wat rommelig. De ballen kwamen niet goed in de voeten, waar Kwiek gretig gebruik van maakte. Deze hadden een wanhoops schot, van 15m die in de uiterste hoek rolde, 2-0 achter. De koppies gingen wat hangen en er werd wat gemopperd, waarop de coach zei als jullie nou weer eens gaan voetballen dan gaan jullie die wedstrijd nog winnen ook. Het leek wel of de woorden, de ogen weer hadden geopend en zowaar de ballen werden weer goed in de voeten gespeeld. Vijf minuten voor rust werd de bal ingespeeld op onze spits (Milan) die razendsnel de keeper omspeelde en de 2-1 mocht maken. We kregen gelukkig weer wat vertrouwen. Het fluitje ging en het was rust, even wat drinken en een goed gesprek. De jongens wisten waar het aan lag, maar nu nog de afspraken uitvoeren. Nadat we allemaal weer opnieuw waren opgeladen gingen we vol vertrouwen weer het veld op. Er werd weer goed gevoetbald en we wilden graag de 2-2 maken, de kansen waren er wel alleen het afmaken weerhield ons ervan. Op het midden veld kreeg (Dirk )de bal aangespeeld van (Quinten) die de bal netjes naar buiten speelde naar (Milan)en deze trok twee man naar zich toe. Hij hield goed het overzicht en zag (Nick) in het midden vrij lopen, waarop hij de bal precies op maat speelde op (Nick) die meteen bekeken schot de 2-2 maakte. Kwiek leek geknakt , en wij bleven goed voetballen en wisten dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. Dave haalde de bal op bij (Lex) en begon te dribbelen over het middenveld en deze kreeg zoveel ruimte dat hij door mocht gaan richting doel. Met wat mooie bewegingen wist hij een aantal tegenstanders te omspelen en de 3-2 te maken iedereen was enthousiast. Met nog een kwartier te spelen lieten we Kwiek weer terug komen en deze kregen nog een aantal mooie kansen, de verdediging hield het koppie er goed bij. (Boyd) die een bal goed wegkopte,Joery die een bal uit de vijf meter weg schoot en nog twee belangrijke reddingen van onze keeper (Jannes)gaven de doorslag dat we de wedstrijd met 3-2 wonnen en de 3 punten weer mee naar huis konden nemen. Wat een prachtig resultaat van een team met veel inzet en vechtlust. De supporters die mee waren hebben een geweldige wedstrijd gezien met veel strijdlust, ook zij bedankt voor de support. We draaien mee in de top en de concurrent Dynamo moest nog spelen tegen de nr 5 MOC. Ik (Johan) mocht ook deze wedstrijd aanschouwen en zag dat MOC ons hielp naar de eerste plaats in de poule. MOC won met 3-0 van Dynamo, dus voor ons team was het een geweldige voetbaldag. Volgende week spelen we thuis tegen MOC om 11.00 uur dus weer een pittige wedstrijd, supporters kom ons aanmoedigen want we hebben jullie hard nodig.

Groeten de coaches, Dave en Johan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.