post

Sinterklaas bij Woudia

Vanmiddag was Sinterklaas bij Woudia. De kinderen gingen eerst de Sinterklaasliedjes onder leiding van Sandra goed oefenen. Opeens was er heel veel herrie en werd het kabaal steeds luider. Het leek wel een helikopter die steeds dichterbij komt. Even later wordt het geluid weer minder maar dan zien we schaduwen door het dakraam en horen we iets op het dak. Wat is dit allemaal? Zal de Sint op het dak zijn aangekomen of zo? Laten we maar snel naar buiten gaan om te kijken wat het is! En jawel hoor, daar staan ze: Sinterklaas en zijn trouwe Pieten, bovenop de kantine! Sinterklaas klimt via een ladder voorzichtig naar beneden. Daar vertelt hij dat ze net nog in Rotterdam waren. Het paard Ozosnel is wel heel erg snel, maar nu ook weer niet zo snel om tijdig in Westwoud te komen. Daarom hadden de vliegpieten maar een helikopter gepakt, dat schiet tenminste op. Buiten is het fris, dus snel naar binnen. Hèhè, Sint is blij dat hij zit. Het waren drukke weken voor hem. Hij neemt met de kinderen even de laatste stand van zaken door over witte en zwarte paarden, stoomboot en stoomtrein en heeft heel veel vragen hierover voor de kinderen. Die kijken alle dagen heel goed naar het Sinterklaasjournaal, want ze weten antwoord op alle vragen van Sinterklaas! De JO9 mag als 1e team naar voren komen. Er wordt door 1 van de spelers een demonstratie hardlopen gegeven. Hij rende zo snel heen en weer, dat Sint het niet eens gezien had, hij was al terug voordat Sint er erg in had. Ja, op zo’n hoge leeftijd merk je het toch wel hoor, bijna weer een jaartje erbij. Sint weet zelf niet hoe oud hij nu is, hij is gestopt met tellen toen hij 350 jaar werd. Hij vraagt aan Piet of die het weet. Nee, die weet het niet, de andere Piet zou toch tellen? Ook niet zegt hij. Nou ja, je bent zo oud als je je voelt. Gezien de souplesse van Sint op de ladder zojuist, valt dit gelukkig nog wel mee. Dan mag de CL naar voren komen. Daar zitten een aantal grappenmakers bij. Zo wil er iemand met een stofzuiger het voetbalveld gaan schoonmaken, Sint moet er hard om lachen. Sint heeft vandaag een hele goede bui en is erg blij om bij ons te zijn. Gelukkig maar. We hebben ook wel eens gehoord dat Sint een keer verdrietig was en dat hij toen getroost moest worden, dat willen wij natuurlijk niet meemaken. Er is een extra gast vandaag: Flip de Beer. Hij is bij een van de kinderen te logeren en mocht mee naar Woudia. Hij keek zijn ogen uit en kreeg ook een handje pepernoten van Piet. Dat wordt een leuk verhaaltje voor op school! Hoogste tijd om wat te drinken. Daarna is de JO8 aan de beurt. Ook voor hen heeft Sint een persoonlijk woordje en een hand (of capuchon) vol met pepernoten. Er zitten heel veel dames in dit team, dus ging het ook over de nagellak en andere zaken die niet zoveel met voetbal te maken hadden. Dan wordt het tijd om de zakken met cadeaus te pakken. Als iedereen een cadeautje heeft gaat Sint aftellen van 10 naar 0 en mag er worden uitgepakt! Iedereen kijkt blij, dus Sint is tevreden. Er is nog tijd voor een vragenrondje. En er blijken heel veel vragen te zijn, zoals: wat vindt u het leukste dier? Hoeveel pieten zijn er? Maar de laatste vraag, of eigenlijk meer een opmerking, was wel de leukste: ik heb het heel leuk gehad met u vanmiddag! Daar sluiten wij, de leden van de jeugdcommissie, ons graag bij aan! Bedankt Sinterklaas en Pieten, graag tot volgend jaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.