post

Ingezonden: “Houd de zondag heilig”

“De Zondag”

Ik voetbal al vanaf mijn vijfde levensjaar. Waar ik vandaan kom, voetballen “ze” op zaterdag. (iets met geloof) wanneer het heel de week regende kom ik de vrijdagavond moeilijk in slaap komen. Ik vroeg dan aan m’n ouders: de voetbal zal toch wel doorgaan morgen??

Vaak bleek dit wel het geval maar in sommige gevallen, wanneer het afgelast werd, kon ik mijn tranen nauwelijks bedwingen en was mijn weekend al verziekt. Zelfs Telekids met Carlo en Irene bood mij geen troost.

Naarmate de jaren vorderden, werden de tranen ingeruild voor Heineken en zaten we vrijdagavond altijd in de kroeg. We zeiden dan tegen elkaar: Ik hoop niet dat het morgen doorgaat, terwijl we een vol glas pils achterover keilden. Maar tóch hoopte ik stiekem dat het toch doorging. De kleedkamerhumor, het strijden met én voor elkaar, de billenkletsers als er eentje nietsvermoedend langs liep naar de douche. Schitterend!

In het begin van deze tekst zei ik bewust “ze”, omdat ik nu al 4 jaar bij Woudia voetbal. Hier mogen we op zondag de wei in, in plaats van de zaterdag.

Ook heb ik hier hetzelfde gevoel als in Klaaswaal. Niet dat mijn weekend nu verziekt is als het afgelast word. Maar ik mis dan toch die kleedkamerhumor, het strijden en de eerder genoemde billenkletsers.

Ik doe er alles aan om er zondag bij te zijn. Met elkaar te knokken voor die felbegeerde 3 punten en lekker te ouwehoeren met elkaar voor, tijdens en na de wedstrijd.

Helaas merk ik dat de voetbalzondag niet meer zo standaard is. Mijn voetbalmaten worden ouder, net als ik. En dit brengt een bepaalde verantwoording met zich mee. Vrouwen/vriendinnen, kinderen, blessures, werk etc. etc.

Dit maakt het werk van een coach/begeleider steeds moelijker. De laatste tijd spreek ik Bart Oud en Hansie Stap vaker dan mijn eigen vriendin.

Afgelopen zondag 17-11-2019 heb ik 7 gastspelers mogen lenen van Woudia 3, reserveleden en de veteranen, omdat ik zelf 8 spelers miste.

Erik van Diepen, Edwin Blokker, Carlo Stap, Patrick Zweet, Piet Koorn, Thomas Spil, Jim Haring bedankt!

Mijn boodschap is eigenlijk (ook aan de spelersvrouwen!!); laten we de zondag heilig houden. Geen enkele vent wil die zondag namelijk missen!

Met sportieve groet,

Robert van der Zwaan

p.s. we wonnen 3-7

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.