post

Deen Jeugdtoernooi 2019

DEEN Jeugdtoernooi: na regen komt zonneschijn!

Afgelopen zaterdag, 15 juni, stond het Deen Jeugdtoernooi op de agenda. De weergoden waren niet heel erg lief voor Woudia deze ochtend. Met bakken kwam het uit de lucht, waardoor we genoodzaakt waren om de wedstrijden van de Champions League af te lassen of te verplaatsen naar de middag. Gelukkig waren de meeste verenigingen zo flexibel om hierin mee te gaan, zo konden alle poules worden afgewerkt na de middag. Dank hiervoor.

De eerste poule die van start ging was de JO13. Met vier teams (2x Woudia, Zwaluwen en Dindua) werd er op het natte B-veld gestreden om de eerste plaats. Na begeleiding van echte scheidrechters viel uiteindelijk de winst in poule in handen van het dispensatie team van Woudia. Proficiat.

Op het A-veld de start met de eerste wedstrijden voor de JO-09. Op dat moment was het zeker niet geheel droog, maar de druppels kwamen gelukkig was minder snel en in mindere mate naar beneden. Een poule van 5 teams (Woudia, VVS, West Frisia, RK EDO en WSW), dus vier wedstrijden per team voor de boeg. Mooie wedstrijden, waar mede door enkele mooie slidings op het natte gras, werd gestreden om elk punt. Uiteindelijk trok hier West Frisia aan het langste eind en mocht de grootste beker van de poule omhooghouden.

Vervolgens was het de beurt aan de op één na grootste jongens en meiden van deze dag: de poule van de JO11. Voor onze JO11 een mooie generale repetitie voor het toernooi een week later in Abbehausen. Ook hier waren vier teams aanwezig: Woudia, MOC, Zouaven en KGB. Tot aan de laatste wedstrijd was het spannend. Een verlies partij in de laatste minuut voor de JO11 van Woudia bracht de spanning in de poule gehele terug. De laatste wedstrijd tussen MOC en KGB was dan ook beslissend voor de einduitslag.
MOC kwam uiteindelijk 1 doelpunt te kort om Woudia van de felbegeerde beker af te houden. Dit belooft alvast een mooie revanche wedstrijd voor volgend jaar .

Dan mochten uiteindelijk de allerkleinsten van start. Vier teams (Borussia Dortmund, PSG, Bayern Munchen en Real Madrid) van respectievelijk Zouaven, WSW en Woudia dribbelden tegen elkaar als ware champions league-spelers. Wat een talenten! Van grote uitslagen tot een schamele 0-1 verlies…. Alles is in deze competitie mogelijk en dat bleek ook tijdens het toernooi. Uiteindelijk was het PSG-team van WSW de sterkste in deze poule. Gefeliciteerd toppers!

De laatste poule die van start ging deze dag was die van de JO-08. Twee teams van Zouaven, een team van Woudia en RK EDO maakten hun opwachting in deze spannend poule. De paraplu kon inmiddels opgeborgen worden en de jas kon uit. Er werd fanatiek gespeeld en ook al echte passes waren hier zichtbaar. Het team van van Zouaven JO08-2 mocht zich in deze poule tot kampioen kronen. Klasse gedaan!

En dan zitten de wedstrijden er zomaar op…. En gaan we de balans opmaken. Hoe is het deze dag gegaan, wat kan beter en wat nemen we mee naar volgend jaar. De feedback die is ontvangen (zowel positief als opbouwend kritisch) daar zijn we dankbaar voor.

Maar de grootste dank gaat uit naar jullie:
Een dank voor alle vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Zowel op de dag zelf als voorafgaand. Een dank voor het beschikbaar stellen ruimtes, jullie tijd en in bruikleen stellen van spullen.
Een dank voor de begeleiders en scheidrechters, die ondanks het slechte weer, de wedstrijden in goede banen hebben geleid.
Een dank voor alle spelers die van deze dag een sportief feest hebben gemaakt. Jullie waren geweldig. Top! En hopelijk tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,
Marco Snip
Toernooicoördinator vv. Woudia


From Deen Jeugdtoernooi. Posted by Woudia on 6/20/2019 (112 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.