post

Voorbeschouwing Woudia 1 – Apollo ’69 1

Halen van punten nog belangrijker

Wij heten u van harte welkom op het sportcomplex van Westwoud voor de wedstrijd Woudia 1 tegen Apollo´68 1 uit Hensbroek op bevrijdingszondag ! Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in een mooie overwinning voor Woudia, wat toen de eerste zege van het seizoen betekende. Was het toen nog de beginfase van de competitie, nu zijn we in de eindfase aangekomen waarbij het halen van punten nog belangrijker is.

De grootste uitslag van heel 4c

Woudia is bezig aan een goede serie en is al lang ongeslagen. Afgelopen weekend werd de grootste uitslag van heel 4c van dit seizoen op het scorebord gezet, namelijk een 14–0 overwinning op WMC uit Heerhugowaard. Met jongeling Luuk de Boer die voor de 2e keer in de basis stond en gelijk met 4 doelpunten alle aandacht voor zich opeiste, wat een mooie vermelding opleverde in de krant als WF-topscorer van afgelopen weekend. In Hensbroek zal dit vast ook opgevallen zijn en Apollo zal zich vast gaan wapenen tegen onze Luuk !

Apollo’68 nu op de ‘veilige’ 10e plek

Apollo’68 heeft de afgelopen wedstrijden ook voldoende punten bij elkaar gespeeld. Zo werd Kwiek’78 2x verslagen en haalde men ook een bonuspunt door koploper Strandvogels in Hensbroek op 1-1 te houden. Belangrijkste winst werd echter afgelopen zondag behaald. In de uitwedstrijd tegen De Valken werd een zeer nuttige en zeker ook verdiende 1-3 overwinning behaald, waardoor Apollo’68 nu op de ‘veilige’ 10e plek staat en De Valken op de 11e plek. En op die 11e plek wil je uiteindelijk niet staan, want dan volgt nacompetitievoetbal om degradatie te voorkomen. In de laatste speelronde ontmoet Apollo echter nog het al gedegradeerde WMC, dus dat zijn nog 3 zekere punten waardoor het wel erg gek moet lopen wil Apollo’68 aan het einde van de competitie niet op een veilige plek staan.

Gevaarlijke man is daarbij topscoorder Joost Onderdelinden

Desondanks zal het geroutineerde Apollo´68 o.l.v. trainer Junior Pourier, die na zijn 1e seizoen bij deze club vertrekt naar VV Beemster, zeker zijn huid duur zal willen voorkopen en alles in het werk stellen om met 1 of meer punten Westwoud te verlaten. Gevaarlijke man is daarbij topscoorder Joost Onderdelinden die eerder dit seizoen de grens van 100 doelpunten voor zijn Hensbroeker club heeft gebroken. Hij staat dit seizoen inmiddels op 14 doelpunten, waarbij zijn totaal nu op 109 doelpunten is gekomen. Dat betekent ook dat hij bijna de helft van het aantal doelpunten dit seizoen van Apollo´68 voor zijn rekening heeft genomen.

Zonder de zeer gewaardeerde routinier Weyert Beemster

Woudia wil natuurlijk ongeslagen blijven en haar mooie serie voortzetten. Helaas zal dat tegen Apollo’68 wederom zonder de zeer gewaardeerde routinier Weyert Beemster moeten. Was Weyert in de uitwedstrijd geschorst, nu ontbreekt hij wegens een weekendje weg met de familie. Maar Woudia heeft de afgelopen wedstrijden laten zien dat het team in staat is de afwezigen goed te kunnen vervangen en ook nu zullen er gewoon weer 11 spelers aan de aftrap staan. Voldoende ingrediënten dus voor een spannende wedstrijd.

Allen een mooie maar bovenal sportieve voetbalwedstrijd toegewenst.

G.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.