post

Voorbeschouwing van de Drechterlandse Derby Woudia 1 – De Valken 1

Vandaag wordt een onvervalste Drechterlandse derby op Woudlust gespeeld want onze “buren” uit Hem/Venhuizen komen op bezoek.

Nacompetitiestreep

De bezoekende club beleeft een zwaar seizoen want er wordt gevochten om boven de nacompetiestreep uit te blijven en dat nadat ze nota bene afgelopen seizoen zo goed gepresteerd hadden door een periodetitel te winnen en het kampioenschap maar net misliepen door een slechter doelgemiddelde dan de uiteindelijke kampioen VVS ’46.

Tegen KSV ‘onder de maat’

Begin maart zetten De Valken echter wel goede serie in door, net als Woudia, gelijk te spelen tegen koploper Dynamo, en daarna te winnen van RKEDO en Always Forward. Afgelopen donderdag werd echter met 1-3 van titelkandidaat KSV verloren terwijl Woudia daar een week eerder gelijk tegen speelde. Volgens trainer Martin Glim speelde zijn ploeg met name de 1e helft tegen KSV ‘onder de maat’ en in de media werd het zelfs “als een diesel starten” en “erbarmelijk slecht” genoemd.

6 wedstrijden op rij ongeslagen

De statistieken van de laatste 3 seizoenen zien er echter gunstiger uit voor De Valken dan voor de thuisclub want zij wonnen 3 keer van Woudia, speelden 2x gelijk en slechts 1 keer won Woudia.

Ondanks dat de resultaten van De Valken en Woudia de laatste tijd aardig vergelijkbaar zijn is Woudia wel de ploeg die al 6 wedstrijden op rij ongeslagen is. De thuisploeg heeft ook 1 van de minst gepasseerde verdedigingen van de competitie (na de nummers 1 en 3 van de ranglijst).

Resultaatvoetbal

Woudia speelt dan ook zichtbaar resultaatvoetbal want de lange bal wordt veelvuldig gehanteerd waardoor het middenveld de ballen vaak laag over ziet vliegen richting de kopsterke spits Sjors, in de hoop dat hij deze door kan kaatsen. Bepaald mooi is dit spel niet te noemen maar het heeft dus wel tot de bovengenoemde reeks geleid.

Dynamo goed weggekomen

Ook afgelopen donderdag werden er door Woudia bij Dynamo geen punten weggegeven in de resterende 17 minuten van de op 17 maart gestaakte wedstrijd. Dynamo is daarmee goed weggekomen want al had de wedstrijd op 17 maart regulier uitgespeeld kunnen worden dan had Woudia daar best nog wel eens de winnende kunnen maken, althans zo zag het er voor de niet-objectieve Woudia-supporter toen uit.

‘Spielmacher’ Thomas Sijm

Vanmiddag kan trainer Frank Knijn nog geen beroep doen op talent Gijs van Kampen (die nog herstellende van een hamstringblessure) en Marijn Bennis die vanwege z’n gele kaart van afgelopen donderdag geschorst is. De man van de uitwedstrijd tegen De Valken ‘Spielmacher’ Thomas Sijm en de pas gedebuteerde Luuk de Boer zijn er daarentegen wel bij. Hopelijk kan de goede reeks vanmiddag voortgezet worden door, net als de uitwedstrijd, van De Valken te winnen (0-3 op 09-12-18).

Veel (voetbal)plezier vanmiddag !

M.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.