post

VOORBESCHOUWING Woudia 1 – Victoria O. 1

Vandaag krijgen we Victoria O. op bezoek. Begin deze maand was Woudia in Obdam dus er wordt in korte tijd twee keer gespeeld tegen dezelfde ploeg. Qua oprichting zit er ook niet zoveel tijd tussen aangezien Victoria O. is opgericht in 1930, een jaartje eerder dan Woudia dus.

Kansloos verlies

Op 3 maart werd er tegen Vic. O. een keurige 0-1 winst geboekt. Er werd zelfs gesproken over een kansloos verlies voor de oranjehemden. Een andere pijnlijke constatering was dat het niet vaak gebeurt dat een team zo weinig kansen creëert als Victoria die dag tegen Woudia. Oftewel de overwinning was toen volledig terecht.

Goede prestaties

De weken erna heeft Victoria echter aardige prestaties verricht. Eerst werd het 0-0 in de thuiswedstrijd tegen Dynamo en vorige week werd er een verrassende overwinning behaald tegen KSV. Goede prestaties dus tegen twee ploegen die samen met Strandvogels strijden om het kampioenschap.

Wedstrijd gestaakt

Voor Woudia was het vorige week een bijzondere ervaring dat de wedstrijd werd gestaakt. Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen voelde de scheidsrechter zich bedreigd, omdat de Dynamo-aanvoerder volledig door het lint ging. Het is nog steeds afwachten wat er met het restant van deze wedstrijd gaat gebeuren. Op de website van Dynamo is te lezen dat er intern overleg is geweest, dat er excuses zijn aangeboden aan de KNVB plus de scheidsrechter en dat ze hopen middels kernwoorden als respect en positiviteit het imago weer op te poetsen.

Verschil in gespeelde wedstrijden opvallend

Door de eerdere afgelasting tegen Apollo ‘68 en de gestaakte wedstrijd staat Woudia dus nog maar op 13 wedstrijden die verwerkt zijn in de ranglijst. Er zijn clubs die al 18 wedstrijden hebben gespeeld ! Het verschil in gespeelde wedstrijden is dan ook opvallend te noemen en Woudia kan dus nog wel een paar plaatsjes stijgen.

Zeer veel thuiswedstrijden

Het is zaak dat er weer een mooie reeks opgebouwd kan gaan worden en dat er weer wekelijks gespeeld gaat worden. De komende maand staan er zeer veel thuiswedstrijden op het programma. Hopelijk kan Woudia op Woudlust voor het nodige spektakel zorgen, maar soms moeten de punten middels een zakelijke overwinning worden binnengesleept.

Woudia treft een ploeg uit de middenmoot en in de regel wordt er dan een goed resultaat behaald. Aangezien Victoria dus de laatste weken aardig op dreef is, kan er dus zeker niet gedacht worden dat het wel even een gemakkelijk klusje gaat worden.

De wedstrijd van vanmiddag kan gezien worden als een mooi voorproefje op de kraker van vanavond Nederland-Duitsland.

Veel voetbalplezier toegewenst !

C.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.