post

VOORBESCHOUWING Woudia 1 – KSV 1

Na slechts 8 minuten gestaakt

Vandaag ontvangen we op Woudlust voor de 2e keer dit seizoen KSV (ofwel: Kruizer Sport Vereniging). Op 18 november stond KSV hier ook al op de grasmat maar na slechts 8 minuten gespeeld te hebben konden beide ploegen bij een 0-0-stand gaan douchen omdat de scheidrechter geblesseerd bleek te zijn en niet verder kon. Beide coaches waren er, om verschillende redenen, niet voor om de assistent-grensrechter van KSV de wedstrijd verder te laten fluiten ondanks dat deze jongeman al jaren scheidsrechter is bij de oudere jeugd op hoofdklasse-niveau. De spelers hadden graag anders gezien want die waren net lekker aan het ballen. Naar verluidt begint het vervolg van die wedstrijd zoals hij destijds gestaakt was: met het nemen van een corner. Een vrij unieke situatie.

Middenmoter

KSV is een sportvereniging uit de gemeente Heerhugowaard, bij ’t Kruis, die, naast voetbal ook aan handbal doet. De club is opgericht in 1946. Het eerste elftal werd in het seizoen 2007/08 kampioen van de zesde klasse KNVB. Een seizoen later promoveerde de club via de nacompetitie voor het eerst in zijn bestaan naar de vierde klasse waarin het sindsdien speelt en meestal als middenmoter eindigt.

KSV speelt meestal tegen clubs in de regio’s rond Alkmaar en uit de Zaanstreek en is wat dat betreft een nieuwkomer in “het Westfriese” maar doet het hier zeker niet slecht want KSV staat op een verdienstelijke 3e plaats in de ranglijst en doet nog volop mee in de titelrace. KSV heeft weliswaar 6 punten minder dan koploper Strandvogels maar heeft 3 wedstrijden minder gespeeld en kan dus na de inhaalwedstrijden zomaar bovenaan komen te staan. Gezien het feit dat ze 4 weken geleden van Strandvogels wonnen zegt genoeg over hun kaliber en kansen. 2 Weken geleden echter verloor KSV van middenmoter Victoria O. waar Woudia deze maand 2 keer van gewonnen heeft, dus dat geeft de burger (lees: Woudia) weer moed.

Goede reeks Woudia

Woudia zit sowieso weer in een goede reeks want naast de genoemde 2 keer winst tegen Victoria werd daarvoor ook nog van RKEDO gewonnen en dat zijn nu net de ploegen die direct boven Woudia staan.

Zeker nog perspectief in dit seizoen

Doordat Woudia het minst aantal wedstrijden (14) van alle ploegen heeft gespeeld kan het bij continuering van de goede resultaten 2 tot 4 plaatsen stijgen op de ranglijst en kan de thuisploeg zowaar op de 4e plek belanden. Er zit dus zeker nog perspectief in dit seizoen. Trainer Knijn heeft ondertussen al duidelijk laten merken dat hij er gebrand op is punten te behalen om zijn taak bij Woudia goed af te kunnen ronden alvorens hij als trainer waarschijnlijk een jaar “sabbatical” gaat nemen. Wie weet kunnen we vandaag JO19-speler Luuk de Boer nog zien debuteren hetgeen hem zeker gegund is na al 3 hele wedstrijden op de bank van het 1e te hebben gezeten.

Veel (voetbal)plezier vanmiddag !

M.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.