post

Vrouwenvoetbal: Woudia – ALC

Beste toeschouwers van Woudia VR1,

Om 14:00 was het dan zo ver. We mochten de eerste wedstrijd van 2019 opnemen tegen de meiden van ALC. Volgens Coach Braas kwamen ze uit Andijk, maar gelukkig was trainer Franky scherp genoeg om dat te corrigeren.

In de kleedkamer was het al duidelijk te zien dat het een zwaar weekend was. De halve carnaval (behalve de verstandige BOB Miranda) kwam al met scheve ogen binnen. Sanne had blijkbaar voldoende aan 2 uur slaap. Keepster Laura had daarentegen minder glitters dan normaal op haar gezicht.

Coach Braas werd de kantine uitgesleurd om even de opstelling door te nemen in de kleedkamer. Alleen ergens klopte er iets niet… Op voetbal.nl hadden er keurig 12 dames zich op aanwezig gezet, maar Jeroen had er maar 11 in zijn team voor die dag. Stuk voor stuk ging hij iedereen langs. ‘Heb je mij al?’, vroeg zijn dochter. Die was hij dus vergeten. Krijg je ervan als je elkaar een weekend niet ziet hé pap!😘

Het zonnetje scheen wel, maar het was toch nog wel erg fris. De warming-up was niet heel intensief. Gelukkig maar, want de krachten moesten bewaard worden.

Harry Kors had de eer om de wedstrijd te leiden. We begonnen zeer sterk. De dames in het rood hadden onze helft het eerste kwartier niet eens gezien. Misschien kwam dat ook wel omdat het zonnetje daar scheen.

We waren de eerste helft erg gelijkwaardig. Mede dankzij Laura gingen we 0-0 de rust in.

In de rust was er weinig op het spel aan te merken. Misschien iets feller zijn en nog meer vechten voor elke bal. Vol goede moed vervolgden we de wedstrijd.

In de geschatte 72e minuut kwamen we echt tot actie. Via een strakke bal van Anne kon Sandra alleen op de keeper af. Ze moest nog vele meters maken tot het doel, maar Sandra besloot toch om de bal een rotschop te geven. Met resultaat: 1-0!!! Iedereen aan de kant vroeg zich af waarom ze niet nog wat meters maakte. ‘Mag het niet zo dan?’

Met samengeknepen billetjes werkten we naar het eindsignaal toe. We moesten er nog hard voor werken, maar gelukkig liepen we met winst het veld af.

Wij willen onze toeschouwers bedanken voor het vertrouwen!
Volgende week moeten we om 10:00 uit bij HSV. Ook wij vinden dat heel erg vroeg, dus we zullen het niet heel erg vinden als de tribune niet vol zit.
10 maart moeten we om 14:00 thuis tegen SEW. De vorige keer liepen we daar met winst van het veld, dus een wedstrijd om niet te missen!

Dikke kus,
De dames van Vrouwen 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.