post

VOORBESCHOUWING Woudia 1 – RKEDO 1

Vandaag krijgen we RKEDO op bezoek. Zoals u weet, speelt deze club normaliter de wedstrijden ook in een wit shirt, echter is de aanvullende kleur groen. RKEDO zal dus gaan aantreden in de reserveshirts c.q. het reservetenue.

Stuivertje wisselen

Woudia en RKEDO doen dit seizoen vooralsnog weinig voor elkaar onder en doen aan stuivertje wisselen want in december stond RKEDO nog 1 plaats onder Woudia en momenteel is het omgekeerd.

Nog van alles mogelijk

RKEDO heeft weliswaar 6 punten meer maar heeft ook de meeste wedstrijden (15) gespeeld van de competitie en Woudia de minste (11) Afgaand op het aantal te weinig gespeelde wedstrijden zou Woudia theoretisch maximaal nog naar de 3e plek kunnen klimmen maar minimaal richting de degradatiegrens kunnen uitkomen. Er is dus nog van alles mogelijk alhoewel het pak slaag wat Woudia van de nr. 2 (Strandvogels) vorige week kreeg er niet om loog: 7-2 was een verliespartij die Woudia in tijden niet heeft beleefd. Voor rust gingen de 2 ploegen nog aardig gelijk op maar 2 snelle goals van Strandvogels in de 2e helft kwamen als een mokerslag aan en daarna viel de wedstrijd niet meer in het voordeel van Woudia te beslechten. Een excuus is wel dat Woudia vorige week 3 basisspelers miste omdat de gebroeders Van Kampen op wintersport waren en Maurice geblesseerd was.

‘Poppetjes’ op de juiste positie

We mogen er van uitgaan dat T/C Frank Knijn vandaag de kwaliteiten van zijn team optimaal gaat benutten en alle ‘poppetjes’ op de juiste positie zet, al kan hij vandaag helaas geen beroep doen op sterkhouders Thomas en Bob. Aan de inzet van z’n team ontbreekt het in ieder geval niet want ondanks de achterstand bleven de witte leeuwen (of “ferme, witte knapen”, zoals u wilt) er vorige week wel voor gaan.

RKEDO zal onder leiding van T/C Jeroen Bommels vandaag echter ook vol voor de winst gaan, want ze hebben de punten hard nodig na alle 3 wedstrijden na de winterstop verloren te hebben van resp. Dynamo (1e) , KSV (3e) en Apollo (10e).

Woudia heeft echter ook beide wedstrijden na de winterstop verloren, van resp. de nummer 3 KSV en nummer 2 Strandvogels en moet Woudia het goede niveau van december weer op weten te pakken.

Eerste thuiszege van het seizoen

Vorig seizoen wist RKEDO in Westwoud met 0-1 te winnen maar dat was een wedstrijd aan het einde van het seizoen voor de spreekwoordelijke ‘spek en bonen’. Voor Woudia is het zaak dat de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen eindelijk eens gewonnen gaat worden.

Wij verwachten dan ook een wedstrijd met veel passie en sportieve strijd.

Veel voetbalplezier vanmiddag !

M.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.