post

Sinterklaas op bezoek bij Woudia

Op zaterdag 1 december kwam Sinterklaas met zijn pieten naar Woudia om onze jongste Woudianen te bezoeken. Sandra had de schone taak om haar voorganger Aad te vervangen. Aad stond vele jaren vol enthousiasme voor de kinderen om de spanning op te voeren en hun zangkunsten aan te moedigen. We hebben nu ontdekt dat we met Sandra, ook op dit vlak, een waardige opvolger gevonden hebben! Na het zingen van diverse liedjes gingen de kinderen even naar buiten om te kijken of Sinterklaas al onderweg was. Na een paar minuten hoorden we het getrappel van paardenhoeven en jawel hoor, daar kwam de Sint in een mooi rijtuig aangereden! Na een rondje voor de kantine gingen de Sint en zijn pieten met de kinderen snel naar binnen. Het was nog een heel gedoe geweest om bij Woudia te komen vertelde Sinterklaas. Zijn paard Amerigo had vandaag namelijk helemaal geen zin om op stap te gaan. Waarschijnlijk was deze nog moe van alle tochten over de daken van afgelopen week. Een van de pieten had toen snel met de familie Wiering gebeld en gelukkig wilden zij Sinterklaas met de paard en wagen naar Woudia brengen. Daar was Sinterklaas heel blij mee, ontzettend bedankt meneer Wiering! De JO8 mocht als eerste team naar voren komen. Over iedere speler stond iets in het grote boek, Sinterklaas en zijn pieten waren goed op de hoogte. Nadat ze allemaal pepernoten hadden gehad en enkele demonstraties hadden gegeven, mochten de spelers van de Champions League naar voren komen. Sinterklaas had extra veel bewondering voor hen, want zij spelen gewoon 2 wedstrijden, iedere zaterdag weer! Dat zouden de voetbalpieten nooit redden dacht hij. Na het zingen van enkele liedjes was het tijd om de kelen te smeren en gingen de pieten lekkere limonade uitdelen. Daarna was de JO9 aan de beurt. Maar hier moest Sinterklaas eerst iets rechtzetten. Tijdens de intocht in Oosterblokker had hij namelijk 1 van de jongens van Blokker geen hand gegeven, dat was niet goed gegaan! Hij ging dat meteen regelen en gaf hem alsnog een hand, een high-five en ook nog een boks. Zo, dat is opgelost! Nadat alle teams bij Sinterklaas waren geweest mochten ook de coaches, trainers en de leden van de jeugdcommissie bij Sinterklaas komen. Zij werden allemaal bedankt voor hun inzet voor de kinderen en Sint hoopt dat zij dit nog lang blijven doen. Met zijn allen gingen we toen de zevensprong doen, de laatste paar rondes rolde een grote hoop kinderen door elkaar! Nadat iedereen weer op zijn plaats zat werden de cadeaus uitgedeeld en na het aftellen door Sinterklaas werden deze enthousiast uitgepakt. Allemaal blije gezichtjes, de cadeaus vielen in de smaak! Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen. Sinterklaas en de beide pieten worden door Sandra uitgebreid bedankt en onder luid gezang gaan zij naar de volgende afspraak. Sinterklaas en pieten: heel erg bedankt voor jullie komst, het was weer een geslaagde middag. Tot volgend jaar!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.