post

PSV, Borussia en Bayern kampioen tijdens Woudia Kerst toernooi!

Zaterdag 22 december vond het jaarlijkse kerst zaalvoetbal toernooi plaats in de Sluis te Hoogkarspel. In drie poules werd er gestreden om de felbegeerde eerste plaats bokaal.
In de eerste poule waren de Champions League, JO8 en JO9 actief, onderverdeeld in de teams Ajax, AZ, PSV en Feyenoord. Voor sommige voetballertjes van de CL was het nog best aanpoten op zo’n “groot” (half) zaalvoetbalveld, maar ze stonden kranig hun mannetje. Met fraaie aanvallen en hier en daar al goed overspel was het mooi om te zien hoe de jongste talenten van ons Woudia zich over het veld bewogen. Uiteindelijk werd team PSV gehuldigd en kregen zij de grote beker mee naar huis!

Dan de beurt aan de JO10, JO11 en een deel van de JO13 welke poule twee voor hun rekening namen. Het was aan Juventus, Atletico, AC Milan en Borussia om hier te gaan bepalen wie de kampioen zou worden. Alweer een stap verder dan de vorige poule waren hier tactische wissels, steekpasses en soms sublieme lobjes en goede assists te bewonderen. Het team dat elkaar het beste kon vinden en de eerste prijs ging opeisen was uiteindelijk Borussia!

Na een kleine verbouwing in de zaal (omzetten van de doelen en banken) werden de twee halve velden ingeruild voor een heel veld en betraden het tweede deel van de JO13 en de JO14 en JO15 de zaalvoetbalArena in de Sluis. Topclubs als Real Madrid, Barcelona, Bayern München en Manchester United streden hier om de felbegeerde bokaal. Op papier leek alles goed verdeeld, echter bleek in de praktijk toch één team veel te sterk voor de rest. Dat bleek al na de eerste wedstrijd, waardoor er werd gekeken naar opties om de andere teams iets sterker te maken. Een beetje schuiven met spelers mocht echter niet baten, waardoor Bayern München zich halverwege de middag tot kampioen mocht kronen. Toch hebben alle teams mooie dingen laten zien. Zo zagen we verschillende technieken en stijlen en lange rushes naar voren welke bijna met een goal werden bekroond. Het fanatisme en vechtlust was zichtbaar, wat mooie potjes voetbal opleverde. Compliment naar alle spelers: er is met passie en met respect naar elkaar gespeeld!

Namens de organisatie wil ik niet alleen de spelers, maar zeker ook de coaches, scheidsrechters,  spelbegeleiders en fotograaf bedanken voor de ondersteuning en hulp, zodat we met elkaar van deze dag een succes hebben gemaakt.

Voor nu hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2019 en ik zie jullie allemaal graag terug tijdens ons Woudia jeugdtoernooi op 15 juni 2019!

Marco Snip, toernooicoördinator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.