post

Woudia 5 – MOC 2

Zondag 4 november 2018.

13:00, het parkeerterrrein voor sportpark de woudlust is al afgeladen vol. De gelederen van coach oud zullen het om 14:00 opnemen tegen de mannen van MOC 2. Tijdens de tactische bespreking wist Marijn het een en ander te vertellen over de tegenpartij. 1 jaargang geleden heeft de middenvelder namelijk de gewaagde overstap gemaakt vanuit midwoud/oostwoud naar Woudia 5.

Boem boem Bassie, die op de training nog geblesseerd uitviel met dakschade, was deze zondaflg gelukkig weer inzetbaar. Coach oud moest het deze zondag echter stellen zonder 2 van zijn verdedigers. Mannetjesputter Stefan, en libero Thijs waren namelijk afwezig. (Blessure, respectievelijk wijntjes proeven in de Bordogne.)
Het leek erop alsof er met een gehavende defensieve linie moest worden aangetreden.
Op aandringen van de selectie heeft coach Oud daarom voor deze wedstrijd Derek laten doorstromen naar het eerste team.

Derek benadrukte dat dit een zogeheten ‘dream come true’ ervaring was voor hem. Elk weekend sta ik langs de lijn van de B-arena om mijn helden te bezichtigen. Ook mijn familie heeft al jaren een seizoenskaart bij de mannen in het wit. Het is daarom een eer om deel uit te mogen maken van Woudia 5, en met het alom bekende logo op mijn borst te mogen spelen. Daarnaast krijg ik nu de kans om te bewijzen dat ik niet onder doe voor mijn neef Lennart.

Grote woorden van het jeugdproduct van W5. Coach oud gaf de jongeling in ieder geval het vertrouwen.

Om 2 uur floot arbiter Jong voor het startsignaal. De eerste helft begon onrustig, maar al snel toonden de mannen in het wit aan een aardig balletje te kunnen tikken.
Na een kwartier opende Job de scoren na knap combinatiewerk met Piet en Marijn in de voorste linie, schoot hij met de wreef van zijn nieuwe sloffen de 1-0 tegen de touwen.

Nog geen 10 minuten later tekende Marijn met zijn chocoladebeen voor de 2-0. Na een prachtig hakje van Piet werkte de middenvelder het leer in het hoekje. De handjes gingen de lucht in, MOC is immers zijn oude werkgever. Nico wist het hierna nog zover te schoppen om een bal van 5 meter tegen de horizontale paal te schieten.
Met 2-0 als ruststand gingen we de rust in.

De bakjes thee van Mike vielen bij velen in de smaak, alleen bij Lennart viel het brouwsel van theewater en steroïden in het verkeerde keelgat. De verdediger besloot uit protest een grote oranje pannekoek neer te leggen achter de tribune.

In de tweede helft was Bart Wagenaar ook teruggekeerd van een brunch bij de witte valk. De helft rust deed de aanvaller goed, want nog geen 2 minuten na de aftrap krulde hij de bal laag in de verre hoek. Het moge gezegd worden dat hier een prima loopactie aan vooraf ging.

Deze goal leek de mentale weerbaarheid van de uitpartij te hebben gebroken. Het resulteerde in een kansenregen voor W5. Alleen Bart wist nog eenmaal een kans te verzilveren, maar onder andere Piet en Marijn hebben de nodige ballen tegen de keeper van MOC aangejaagd. Hierdoor klonk het eindsignaal bij een stand van 4-0. Met name door goed uitkomen vanJasper dus weer een clean sheet. Voor de oplettende onder ons, de 5de van het seizoen.

Met 18 punten op de balans is speelronde 6 afgesloten. Wij willen de aanwezige fans graag bedanken, en hopen jullie volgende week te kunnen verwelkomen voor de wedstrijd tegen Medemblik op sportpark de woudlust.

*Bij thuiswedstrijden jureren wij wegens een conflict van interesse de broodjes bal helaas niet. Degene die het verslag leest voor het ‘gouden ballen-klassement’ zal dus 2 weken moeten wachten op een nieuwe becijfering.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.