post

Voorbeschouwing Woudia 1 – KSV Heerhugowaard 1

Vandaag ontvangen we op Woudlust KSV (ofwel: Kruizer Sport Vereniging). KSV is een sportvereniging uit de gemeente Heerhugowaard, bij ’t Kruis, die, naast voetbal ook aan handbal doet. De club is opgericht in 1946. Het eerste elftal werd in het seizoen 2007/08 kampioen van de zesde klasse KNVB. Een seizoen later promoveerde de club via de nacompetitie voor het eerst in zijn bestaan naar de vierde klasse waarin het sindsdien speelt en meestal als middenmoter eindigt.

KSV

KSV speelt meestal tegen clubs in de regio’s rond Alkmaar en uit de Zaanstreek en is wat dat betreft een nieuwkomer in “het Westfriese” maar doet het hier zeker niet slecht want KSV staat op een 3e plaats in de ranglijst. KSV heeft een aardige reeks achter de rug want ze wonnen van De Valken en Victoria O. en speelden gelijk tegen HSV Sport. Bart Velseboer is bij KSV de speler die de meeste goals maakt en dat soms op fraaie wijze. Danny Konijn is echter ook een speler die Woudia in de gaten zal moeten houden want hij is na jaren op hoger niveau gespeeld te hebben teruggekeerd bij KSV om meer tijd te hebben voor prof-scouting.

Vorig weekend niet gespeeld

Afgelopen weekend hebben alle teams niet hoeven te spelen waardoor bij Woudia de “blessure-boeg” gelukkig leeg is geraakt.

Trainer Knijn kon voor deze match dus selecteren wie hij wou en dat zou in een goed resultaat moeten eindigen. Enkele spelers die tot voor kort tot de basis van het 1e hoorden, spelen vandaag in het 2e en starten bij het 1e op de bank. Wat dat betreft lijkt trainer Knijn een soms wat verrassende kijk op selecteren te hebben; maar anderzijds: welke trainer heeft dat in de ogen van een buitenstaander niet ?

Woudia

Woudia speelt vooralsnog een matig seizoen. Tot zover 3 verliespartijen, 1 gelijkspel en enkel winst op Apollo en de gedoodverfde ‘rode lantaarndrager’ WMC 2 weken geleden resulteren in een teleurstellende 10e plek op de ranglijst. Bij laatstgenoemde wedstrijd kwam de doelpuntenmachine pas na 60 minuten stroef op gang en werd het uiteindelijk 0-5 terwijl het gezien de kansen 0-10 had moeten worden. Afmaken, of afronden zoals u wilt, is dus nogal ‘een dingetje’ bij Woudia dit seizoen.

F-side

Naar verluid, heeft de F-side eerder dit weekend een trainingskamp op Texel gehad om onze ferme, witte knapen deze wedstrijd maximaal te kunnen supporteren. Het zal aan hun vandaag dus zeker niet aan liggen !

3e helft live muziek

Na de wedstrijd is er in de kantine live muziek van de regionale toppers Enrico ‘Ironic Maiden’ Kors en Huub ‘Kratje Bier’ Sijm dus dat staat garant voor een gezellige 3e helft. Komt allen !

Veel (voetbal)plezier vanmiddag !

M.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.