post

Verslag Dames 1

Beste supporters van Vrouwen 1,

Op een zonnige 30 september mochten de dames uit Westwoud voetballen tegen ALC. ‘Abbekerk Lambertschaag Combinatie’ – Sandra Leek.

We vertrokken optijd, aangezien we er al rekening mee hielden dat we meer praten dan omkleden in de kleedkamer. In de tussentijd bedacht Jeroen last minute de opstelling.

Om u even een beeld te geven van het elftal besloten we een teamfoto te maken. Julia attendeerde ons er wel op dat we wel rekening moesten houden met het licht (follow @liefsjuul_ on instagram).

Met 12 man betraden we het veld. Net even te kort, dachten we. Miranda zat nog met een blessure van de week ervoor, maar toch speelde ze mee. Ze mocht dit keer weer tussen de palen staan. Verder wordt hier niks meer over gezegd.

Het fluitsignaal ging en vol goede moed begonnen we. Direct zaten we erboven op en was de eerste kans een feit. Constant waren de dames in het wit de beste van het veld.

De scheidsrechter was helaas zijn bril vergeten. Hij kon moeilijk zien wanneer een bal voor wie was. Ook zijn beslissingen werden vanaf onze kant niet echt gewaardeerd. Gelukkig zeiden we hier (nog) niks van.

En toen was het moment daar. De bal eindigde door een afstandsschot van Karen op de lat, waarna Anne hem in alle rust binnen schoot. 0-1. Snel daarna was het rust.

Na een bekertje zoete limonade hadden we weer energie genoeg om in de tweede helft ALC helemaal gek te maken. ALC maakte alleen Sanne helemaal gek.

Onze laatste vrouw Nikki was goed bezig deze wedstrijd. Door een botsing met de tegenstander in de 16 vond de scheids het nodig om een penalty te geven. Iedereen van Woudia ging er tegen in, maar de bal ging op de stip. Coach Braas: ‘Miranda, naar de bal blijven kijken. Kies geen hoek.’ En ze had hem hoor. Vol enthousiasme renden we richting onze topkeepster en eventjes was de focus eruit.

Focus of niet, we waren op dreef deze wedstrijd. Via een hoekschop van Karen kwam de bal in de voeten van Anne. Die gaf hem aan Sandra en hoppaaa, 0-2!

Ondertussen nam de scheids nog steeds rare beslissingen en de beheersing van Schelle Driftkikker daalde steeds meer.

Gelukkig kon de rest van het team zich redelijk herpakken en dat pakte volledig uit. De tegenpartij maakte een handsbal, maar uiteraard liet de scheids doorspelen. Via Anne kwam de bal bij Karen en die schoot de bal keurig in het hoekje, zo in het net. 0-3! Huh? We hebben geen tegen doelpunt, dat is ook uniek.

In de laatste paar minuten kreeg Schelle Driftkikker een onrechtvaardige duw in haar rug. De beheersing was totaal weg. Als iemand nog een cursus kan aanbieden voor dit probleem, kunt u onder dit bericht reageren.

Het fluitsignaal ging en ALC liep van het veld af met de koppies naar beneden.
Terug op Woudlust bleek dat de selectie van Woudia iets mindere prestaties had geleverd. Mogen de mannen is een keer voor ons juichen, in plaats van andersom.

Zoals u ziet, hebben wij dit jaar een goede start. We kunnen uw support goed gebruiken! Op 7 oktober spelen wij uit tegen Hauwert VR1 om 12:30. De eerste thuiswedstrijd is op 14 oktober om 14:00. Dan nemen we het op tegen de dames van RKEDO VR2. Tot dan.

Dikke kus,
Vrouwen 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.