post

VOORBESCHOUWING BEKERWEDSTRIJD WOUDIA 1 – DWB 1

Vanmiddag start het nieuwe seizoen voor Woudia 1 officieel met de bekerwedstrijd thuis tegen DWB 1.

Woudia 1 heeft in augustus 4 oefenwedstrijden gespeeld die alle thuis werden afgewerkt. De eerste 2 werden verloren: KGB 0-6 en Victoria O. 0-2. De derde tegen Opperdoes werd gelijk: 2-2. De vierde tegen Zwaagdijk eindigde in een klinkende overwinning van 4-1. Je zou hierin een stijgende lijn kunnen ontdekken maar de eerlijkheid gebiedt ons hierbij te vermelden dat deze clubs niet allemaal op hetzelfde niveau als Woudia spelen.

Desalniettemin heeft de nieuwe trainer Frank Knijn laten zien dat hij er geen gras over laat groeien. Er werd flink geïmproviseerd met de opstellingen, mede doordat er nog een aantal spelers op vakantie waren, maar ook werden bijvoorbeeld aanvallers als verdedigers opgesteld. Knijn heeft dus het nodige kunnen en moeten experimenteren . Verder heeft hij laten zien – én horen – dat er een nieuwe wind door de selectie waait; strijdlust en discipline worden geëist en verzaken is er niet meer bij. Dit betekent dat geen van de spelers de kantjes er af kan lopen maar ook dat als gevolg hiervan spelers van het 2een kans kunnen krijgen. Niemand kan er dus van uitgaan dat hij een basisplaats krijgt; iedereen moet er vol voor gaan. Dit beloofd wat voor dit seizoen !

De selectie voor Woudia 1 bestaat vandaag uit: Rick Manshanden, Lars van Diepen, Weyert Beemster, Sven van Diepen, Thomas Sijm, Stefan Mak, Ruud van Kampen, Gijs van Kampen, Maurice Breg, Sjors Wagenaar, Dennis Doodeman, Arjan van Diepen + 2 spelers van het 2e. Voor de trouwe supporter enige vertrouwde, maar ook enkele verrassende, nieuwe namen dus. Hierbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat door vakanties en blessures de selectie nog niet maximaal is.

De bezoekers, DWB uit De Weere, waren dé verrassing van het afgelopen seizoen want zij werden o.l.v. de toen nieuwe trainer Niels Kaan kampioen in de 5e klasse A met een straatlengte van 13 punten voorsprong op de nummer 2. Dat seizoen was sowieso euforisch voor DWB want maar liefst 5 van de 13 teams van de club werden kampioen. Welk een verschil met het seizoen daarvoor toen DWB Woudia nog trof in de 4e klasse B. Toen werd DWB redelijk kansloos laatste en degradeerde rechtstreeks. Het kan verkeren ! Na het grote succes in zijn 1e jaar heeft trainer Niels Kaan onlangs zijn contract met een jaar verlengd. DWB is dus teruggekeerd in de 4e klasse maar in een andere poule als Woudia. Jammer, want de bezoekjes aan het ‘charmante’ complex van DWB waren altijd buitengewoon gezellig. In de oefencampagne won DWB met 7-0 van ALC, met 3-0 van AGSV en speelde gelijk tegen VVS en Grasshoppers. Zeker geen slechte resultaten. Woudia is hierbij gewaarschuwd !

De balsponsor voor vandaag is de heer Ton de Haan. Ton woont, zoals u waarschijnlijk weet, al jaren in Westwoud maar is geboren en getogen in De Weere dus dit was een leuke geste van zijn kant.

U zult vanmiddag bij de entree nog geen programmaboekje “Woudiaantje” ontvangen want die wordt enkel voor competitiewedstrijden thuis gemaakt.

Tijdens de ‘nazit’ wordt er live muziek gespeeld door het duo Megan & Rythm (of is het “Rhythm & Megan” ?), die al eerder het podium in de kantine heeft beklommen en er een bijzonder gezellig boel van wist te maken. Tevens worden er in de kantine hotdogs verkocht dus wat wilt u nog meer ?

Het beloofd een mooie zomer(mid)dag te worden, dus u bent van harte welkom in de Woudlust-Arena.

M.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.