post

Joost Kruiver kampioen Kratje Trap 2018

Meteen na de penaltyfinale was daar alweer het volgende onderdeel: het Westwouds Kampioenschap Kratje Trap! Er is dit jaar door Patrick de Boer een nieuwe standaard op het doel gemaakt, zodat de krat er nu niet meer zo eenvoudig kan afwaaien zoals vorig jaar het geval was. En deze bleek prima te werken!

Onder de enthousiaste aanmoediging van spreekstalmeester Aad van Diepen gingen de deelnemers van start. Iedereen mocht 5 pogingen wagen. De bal werd voor iedere poging goed neergelegd en geconcentreerd werden de schoten genomen. Onze voorzitter Jan Jong had echter een andere benadering. Hij ging de 5 ballen op een rij leggen en zou ze dan wel even tegen de krat laten knallen. Ondanks de nodige opmerkingen van de andere deskundigen ging hij onverstoord zijn gang en loste zijn eerste schot: pats, raak, krat eraf! Het publiek was perplex! Wat gebeurt hier? Misschien was hij er zelf ook wel een beetje van geschrokken want de andere pogingen waren allemaal mis….

Het leek trouwens wel alsof er door een aantal deelnemers op dit onderdeel flink is geoefend, want heel veel ballen gingen wel heel strak op goede hoogte rakelings langs de krat! Een schot van Kim Schouten was net iets te zacht, ze liet de krat wel bewegen maar hij viel niet! Gelukkig schoot ze later harder raak en ging hij er alsnog vanaf! Van de 20 deelnemers waren er 5 die de krat er 1 keer hebben afgetrapt: Jan Jong, Dennis Doodeman, Dirk van Kampen, Kim Entius en Joost Kruiver.

Zij deden daarna nog een ronde met 2 pogingen om te zien wie van hen de beste was. Deze ronde werd er minder raak getrapt, alleen Joost Kruiver wist de krat nog te raken en hij werd daarmee de Kratje Trap Kampioen 2018!!

Gefeliciteerd Joost!

Wij bedanken alle mensen die zich op de Dorpsveiling voor het Kratje Trap hebben ingekocht en ook alle vrijwilligers die vandaag en bij de voorbereiding van beide onderdelen hebben geholpen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.