post

Voorbeschouwing Woudia 1 – Always Forward 1

Het mooie weer is eindelijk begonnen en wat is er dan mooier om hier lekker langs de lijn van te genieten. Hopelijk kan er dan ook nog een mooie aantrekkelijke voetbalwedstrijd aanschouwd worden, want daar komen we natuurlijk voor. Het affiche is in ieder geval niet mis: Always Forward komt op bezoek.

Deze club uit Hoorn is één van de grootste, dan wel niet de grootste voetbalclub uit West-Friesland en heeft volgens velen al jaren heel veel potentie om hoger te gaan spelen. Tot op heden is dit nog steeds niet gelukt. Waar het seizoen voortvarend begon, is er tijdens de herfst-/wintermaanden matig gepresteerd. De laatste weken zijn ze echter weer aardig op dreef met overwinningen op Zwaagdijk (7-2) en uit bij Strandvogels (0-4). Vooral de ruime overwinning in Onderdijk valt natuurlijk op.

Woudia verlangt naar een overwinning. De resultaten zijn dit jaar niet goed en het aantal tegendoelpunten is daarbij een doorn in het oog. Tijdens de voorbereiding op deze wedstrijd zal hier ongetwijfeld nadrukkelijk over gesproken zijn. Gelukkig is het wel weer positief dat er weer gescoord wordt. Tegen Oosthuizen lukte dit driemaal, helaas was dit niet voldoende voor de winst. Op de wedstrijd doordeweeks voor Pasen werd het maar liefst 4-3.

Op basis van het verleden is Always Forward thuis geen verkeerde tegenstander voor Woudia. De laatste twee confrontaties werden gewonnen in Westwoud. Vorig seizoen was de uitslag 4-2 en het seizoen daar voor werd het 2-0. Mooie cijfers die Woudia het nodige vertrouwen zal geven.

Terugkijken naar de uitwedstrijd aan het begin seizoen wil Woudia niet. Voor de afstraffing in Hoorn vorig jaar zal de ploeg zich willen revancheren. Op de beweeglijke snelle spelers van Forward dient Woudia een passend antwoord te vinden. Compact en gestaffeld staan alsmede rekening houden met de onderlinge afstanden zullen hierbij waarschijnlijk de kernwoorden zijn in de voorbespreking. Op kunstgras komt Forward normaliter veel beter uit de voeten dan op natuurgras, hier zal Woudia voordeel uit willen halen.

Aanvoerder Marijn Bennis ontbreekt dit weekend, hij zit in Bahrein om Max Verstappen te zien schitteren in de Formule 1. Ook Ruud van Kampen zal waarschijnlijk ontbreken wegens een blessure, maar verder zal Woudia met een fit en getergd team aan de start verschijnen. Strijdend en met “het mes tussen de tanden” zal geprobeerd worden de volle buit binnen te halen.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

C.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.