post

Jeugdnieuws april

JEUGDAGENDA 2017-2018

7 mei 2018          JC vergadering bij Wendy Zwan

2 juni 2018           Woudia jeugdtoernooi

3 juni 2018           Finale penaltybokaal

14 juni 2018         Jeugdbegeleiders- en jeugdtrainersvergadering

18 juni 2018        JC vergadering bij Nicolette Bijlsma

19 juni 2018         Inleveren spullen jeugdteams

Afmeldingen tijdig doorgeven: Wij als jeugdcommissie hopen natuurlijk dat er geen afmeldingen zullen komen voor het komende seizoen, maar als je van plan bent om te stoppen, geef dit dan s.v.p. zo spoedig mogelijk aan ons door! Enerzijds in verband met de voorlopige teamindeling, anderzijds moeten wij leden tijdig afmelden bij de KNVB, dit om te voorkomen dat er contributie voor het volgende seizoen afgeschreven moet worden. Deze contributie zullen wij bij niet tijdige afmelding in rekening moeten brengen bij het ex-lid. Wij verzoeken u daarom tijdig (voor 15 april 2018) een afmelding van uw kind aan ons door te geven. Dit kan via het e-mail adres: jeugd@woudia.nl.

Trainingen in de meivakantie: In de meivakantie gaan de trainingen in principe gewoon door, tenzij de trainer anders met jullie afspreekt. Informeer dus tijdig bij je trainer en meldt je ook tijdig af als je zelf niet kunt komen trainen als je bijv. op vakantie gaat. Voor iedereen die in de meivakantie weg gaat: heel veel plezier! En voor degenen die thuis blijven hopen we ook op mooi weer in Nederland!

Veranderingen seizoen 2018-2019: Nadat dit seizoen de veranderingen in de spelvormen bij de JO8 en JO9 zijn doorgevoerd, volgen het komende seizoen de wijzigingen in de wedstrijdvormen bij de JO10, JO11 en JO12. De JO10 gaat voortaan 6 tegen 6 spelen op een kwart veld en de JO11 en JO12 gaan voortaan 8 tegen 8 spelen op een half veld. Met deze nieuwe wedstrijdvormen beoogd de KNVB meer voetbalplezier en een betere ontwikkeling van spelers te bereiken. Kleinere veldjes en spelen in kleinere teams leiden tot meer balcontacten, samenspelen, meer dribbelen, schieten, passen en scoren. Uit onderzoek blijkt dat veld en spel dan beter aansluiten op de belevingswereld van deze leeftijdscategorie kinderen. In veel andere landen (o.a. Engeland, Duitsland, Spanje) wordt al veel langer met kleinere teams op kleinere velden gevoetbald en wordt dit als zeer positief ervaren. Voor de start van het nieuwe seizoen volgt nog verdere informatie voor de betreffende teams.

Voorbereidingen nieuwe seizoen: De voorjaarscompetitie is nog maar net lekker op gang gekomen, maar achter de schermen wordt al gewerkt aan de voorbereiding voor het komende seizoen 2018-2019. De jeugdcoördinatoren zijn druk aan het puzzelen met de teamindeling. We doen weer ons best om iedereen zo goed mogelijk in te delen en voor alle teams voldoende trainers en begeleiders te krijgen. Als u nu nog geen trainer of begeleider bent, maar het lijkt u leuk om dit te gaan doen, neem dan contact met ons op via mailadres jeugd@woudia.nl of rechtstreeks met 1 van de leden van de jeugdcommissie (zie onze gegevens elders op de site onder het kopje clubinfo).

Dorpsveiling: De dorpsveiling heeft ook dit jaar weer een prachtige opbrengst opgeleverd, zelfs ruim meer dan die van vorig jaar. Namens Woudia hebben enkele dames de koopjes gepresenteerd en dat ging prima! Ook werden de muntenkokers goed gepromoot en daardoor goed gevuld. Wij bedanken iedereen voor zijn of haar inzet en voor alle munten die in onze koker zijn gedaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.