post

Verslag kampioenswedstrijd Woudia 1 – VZV 1

Verslag kampioenswedstrijd Woudia 1 – VZV 1, foto’s door Elma en Alex!

Na de belangrijke overwinning op Vesdo vorige week, kreeg Woudia deze week de kans om kampioen te worden van de 5e klasse. Woudia zelf moest winnen en dan afwachten wat Zwaagdijk deed tegen Duinrand S. Als Zwaagdijk niet zou winnen dan zou Woudia kampioen zijn, mits het natuurlijk ook zelf wint. Thuis kampioen worden zou natuurlijk fantastisch zijn voor de piepjonge ploeg van trainer Kees Broers. Vorig seizoen ging het in de nacompetitie finale nog fout tegen Onze Gezellen. Nu waren er twee kansen om wel te promoveren.

Voor de wedstrijd was er door meerdere oud-spelers van Woudia al aangegeven hoe speciaal een kampioenschap is en dat je dit niet vaak gaat meemaken in je carrière. Alle spelers waren dus erg gefocust en dit zag je ook tijdens de warming-up. Maar toen de spelers naar binnen gingen na de warming-up zag je toch ook de spanning op de koppies van verschillende spelers. Toen beide ploegen elkaar en de scheidsrechter succes hadden gewenst en alle rook was weggetrokken van de sfeeractie van Woudia kon de wedstrijd beginnen.

Woudia probeerde meteen vol gas VZV onderdruk te zetten. De bezoekers hadden namelijk kermis en waren niet op volledige oorlogssterkte. Dit leverde een aantal kleine kansjes op en uiteindelijk ook een corner. Deze werd kort genomen door Sven en Luuk, laatstgenoemde legde de bal vervolgens bij de 2e paal op zijn broertje Lex (al vaker een goede combinatie gebleken dit seizoen). Lex kopte de bal knap terug voor het doel waar Raoul scherper was dan zijn directe tegenstander en binnen kon werken: 1-0!

Woudia vroeg op voorsprong net als wel vaker dit seizoen, dat zagen ook de supporters die in grote getalen aanwezig waren. Vaak leverde een vroege goal ook een grotere uitslag op. Maar mede door het goede keeperswerk van de keeper van VZV bleef het een tijd lang 1-0. Tot Woudia vlak voor de rust een indirecte vrije trap rond het zestien meter gebied van VZV kreeg. De keeper had hands gemaakt bij het uittrappen van de bal en dus moest de vrije trap in tweeën. Na het overstapje van Raoul en het klaarleggen van Nick Peerenboom schoot Lars buitenkant wreef op doel, de bal scheerde net naast en had een beter resultaat verdiend. Beide ploegen zochten de kleedkamer op, wat de stand bij Zwaagdijk was wisten de spelers van Woudia op dat moment nog niet.

Na de rust begon het keihard met regenen, de scheidsrechter van dienst gaf aan dat als het ging onweren dat we naar binnen zouden gaan. Maar na een aantal donders besloot de scheidsrechter toch door te spelen. Hij beoordeelde dat het allemaal ver genoeg van het veld was. Woudia ging ook door de tweede helft vooral met kansen creëren. Jammer genoeg voor Woudia bleef het ook bij creëren want een echt schot op doel bleef uit. Nick Peerenboom bleef dreigend op links, Lars had een kans toen de bal plots voor zijn voeten viel maar stiften tegen de keeper op en ook Job die was doorgebroken zag zijn te harde pass op Jelle uit gaan mede door het veld wat nat was. Doordat de bal er maar niet in wilde kwam er ook een bepaalde spanning in de ploeg. Wat als VZV toch wel scoort uit een gevaarlijke uitbraak. De wissels die erin kwamen vanaf de bank wisten dat toen zij erin kwamen Zwaagdijk met 0-1 achter stond tegen Duinrand. Dat bracht ook de nodige spanningen met de wissels mee, gelukkig wisten de basisspelers in het veld nog van niks. Met de verse wissel Dave, Paul, Jelle, Gijs en Mike bleef Woudia het proberen maar VZV bleef er gevaarlijk uitkomen. Zo kwam de spits zomaar oog in oog met keeper Levie Rood, gelukkig had Levie een cruciale redding met zijn teen voor Woudia. Dat er spanning op zat de laatste minuten was ook terug te zien bij een te korte terugspeelbal, al werd deze fout ook meteen weer hersteld. Er waren nog een aantal kansrijke uitbraken voor Woudia maar ook deze werden niet goed uitgespeeld.

Toen floot de scheidsrechter na wat voelde als een eeuwigheid eindelijk af en toen was bij veel spelers de vraag: Hoeveel staat Zwaagdijk? De wisselspelers wisten het wel, zij stonden al langs de zijlijn te wachten. Maar omdat daar nog werd doorgespeeld was het wachten op het verlossende bericht van de spion van Woudia. Hans Stap was aan het bellen met zijn verloofde Anja die als spion bij Zwaagdijk aanwezig was. Toen daar werd afgefloten en Duinrand met 0-1 had gewonnen van Zwaagdijk gaf Hans het verlossende bericht: AFGELOPEN!

Woudia 1 is kampioen van de 5e klasse! De spelers van Woudia 1 en Woudia 2 besprongen elkaar en vielen elkaar in de armen. Het kampioenschap werd met de hele selectie groots gevierd. Alle spelers kregen een kampioensshirt, een medaille en toen mocht aanvoerder Ruud de schaal omhoog houden. De kampioensfoto’s werden met zijn allen gemaakt ook voor het spandoek ‘Ferme witte knapen’ en toen kon het grote feest beginnen. Het werd een fantastische middag en avond waar het feest begon in de kleedkamer, vervolgens met de platte kar door het dorp en toen een groot feest bij Woudia samen met ex-scheidsrechter en zanger Jan Smit (u weet wel die van St. George). Toen de kantine dicht ging sloten de spelers en technische staf deze mooie dag af op de middencirkel van het A-veld, een beetje zoals bij PSV. Trainer/coach Kees nam het woord en ook anderen deden een mooi woordje.
Het mooie van dit kampioenschap is dat het door deze piepjonge groep met zijn allen wordt gevierd. Woudia 1 en Woudia 2 is naast een selectie ook een soort vriendengroep.

Een feestje vieren kan deze jonge groep wel. Na het feest in de kantine gingen ze rustig door in de Lindeboom en ook daarna ging het feestje nog lang door. We willen iedereen bedanken die aanwezig was bij de kampioenswedstrijd en met name het bestuur bedankt voor alle dingen die zijn geregeld voor dit kampioenschap. De spelers en staf hebben er onwijs van genoten en hebben iets onvergetelijks meegemaakt. We hopen u zondag nog te zien voor de laatste wedstrijd van dit seizoen uit bij DESS. Woudia kan daar Duinrand S nog helpen aan een periodetitel door te winnen en het seizoen goed af te sluiten. Maar een ding is zeker, Woudia keert volgend seizoen terug in de 4e klasse. 

De foto’s van het kampioenschap (288) die zijn gemaakt door Elma en Alex zijn te bekijken via de onderstaande link naar een google album. Elma en Alex bedankt voor het maken van al deze foto’s! 

https://photos.app.goo.gl/ECyw2L51GrE7YNdi6