post

Verslag Berkhout – Woudia met foto’s door Elma

Na de overwinning op Duinrand S van vorige week, stond vandaag een wedstrijd tegen Berkhout op het programma. Weer een belangrijke wedstrijd tegen een team die de afgelopen weken veel punten heeft gepakt. Het was dan ook een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 uit de tweede periode.

In de bestuurskamer werd het wedstrijdplan besproken, maar ook hoe we naar Berkhout zouden vertrekken. Er waren slechts twee spelers met de auto gekomen en alhoewel Berkhout dichtbij ligt, waren de spelers niet happig op een tocht met de fiets, paard en wagen of de benenwagen. Twee andere spelers besloten daarop hun bolide op te halen en zo werd alsnog met de auto afgereisd naar Berkhout.

Aangekomen in de gemeente Koggenland bleek dat er misschien toch beter voor een ander vervoersmiddel gekozen had moeten worden. Een parkeerplaats is blijkbaar al te veel gevraagd en dat resulteerde in een soort verkeerschaos op de lange dorpsstraat in Berkhout. Terwijl de Woudianen probeerden te parkeren, probeerden andere weggebruikers door te rijden. Keren, steken, achteruit, vooruit. Van alles werd geprobeerd om de auto’s weg te zetten. Gelukkig bleven gevaarlijke situaties of opstootjes uit en konden de spelers na enige vertraging het complex van Berkhout oplopen.

Dan naar de opstelling. Woudia speelde vandaag met een andere spits. Mike Bakker verving Lars van Diepen in de punt van de aanval, omdat de laatstgenoemde nog wat last had van zijn voet. Verder kwam Raoul Stap in de ploeg voor Joppe Koopmans. Joppe was namelijk een weekendje weg naar Noord-Macedonië?? Na zijn wonderschone goal van vorige week lijkt het Joppe allemaal een beetje naar zijn (s)kop(je) te stijgen.

De eerste helft begon Woudia wat angstig. Berkhout besloot volle bak druk naar voren te geven en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Woudia. Na 20 minuten draaide de wedstrijd echter volledig om. De verdediging van Berkhout werd veelvuldig afgejaagd en de intensiteit van het druk zetten werd verhoogd. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen en in een doelpunt! Althans, dat dachten alle Woudianen. De scheidsrechter van dienst floot op onbegrijpelijke wijze voor buitenspel, terwijl de grensrechter van Berkhout niet eens had gevlagd. Ook na navraag van de Woudianen kon de scheidsrechter niet uitleggen waarom hij had gefloten. Gijs van Kampen besloot voor rust nog vanaf 20 meter een bal richting te kruising te pegelen, alleen werd dat schot knap gekeerd door de uitstekend keepende Dominik Daniluk.

De tweede helft was het vooral eenrichtingsverkeer, maar was het heel toepasselijk ook een beetje een verkeerschaos. De grootste kansen waren voor Woudia, maar steeds vaker werd er gekozen voor de lange bal. Dit resulteerde uiteindelijk weer in een doelpunt! Althans, dat dachten alle Woudianen opnieuw. De grensrechter van Berkhout stak dit keer wel zijn vlag in de lucht, maar volgens de meegereisde Woudia-supporters (en dat waren er veel!) kon het absoluut geen buitenspel zijn. In de slotfase waren Luuk en invallers Jovan en Lars dichtbij een verdiende voorsprong, maar keeper Daniluk en de lat zorgden ervoor dat het 0-0 bleef.

Alhoewel er dus niet verloren werd, voelde dit voor de spelers wel als een verlies. Op de ranglijst sprong concurrent Zwaagdijk door winst op ZDH een plekje omhoog, maar heeft Woudia nog wel 1 wedstrijd minder gespeeld. Alles nog in eigen hand om de koppositie te heroveren dus. We hopen u allemaal weer te zien bij de thuiswedstrijd op 28 april tegen Callantsoog!