post

Woudia 1 – Wieringerwaard 1 (22-10-2023)

Woudia – Wieringerwaard (6-1)

Met de start van de herfstvakantie waren er op zaterdag weinig wedstrijden op sportpark Woudlust. Dit kwam de wedstrijden van zondag ten goede, want vanwege de vele regenbuien was het veld niet in zijn beste staat. Door de weinige wedstrijden was het veld uiteindelijk redelijk bespeelbaar op zondag en konden de wedstrijden gelukkig gewoon doorgaan.

Er waren maar drie wedstrijden thuis op zondag 22 oktober 2023. Zo moest Woudia 45+ al om 10.00 uur aantreden tegen hekkensluiter SEW. Deze wedstrijd werd keurig met 2-1 gewonnen en zo konden zij al heerlijk rond 12.00 aan het bier. Ook het 3de en het 4de van Woudia wisten hun wedstrijden makkelijk te winnen, respectievelijk 1-2 van RKEDO en 0-6 van Hauwert.

Het 2de mocht op het B-veld gaan spelen tegen het goed draaiende Zouaven 3. Zij hadden hun eerste 3 ontmoetingen allemaal gewonnen en hebben dit tegen Woudia 2 een goed vervolg gegeven door met 3-2 te winnen. Woudia 2 had wel de kansen maar het mocht uiteindelijk niet baten. Noemenswaardig is dat keeper Rick nog een penalty wist te stoppen maar dat de bal er alsnog in vloog doordat niemand van Woudia oplette bij de rebound.

Om 14.00 stond de wedstrijd van het vlaggenschip van Woudia op het programma. Een wedstrijd tegen het goed draaiende Wieringerwaard. Dit team vond het nodig om in de krant even een steek aan Woudia uit te delen. Zij hadden aangegeven dat ze wel even makkelijk te gaan winnen in Westwoud, afgaande op de resultaten van de afgelopen week (waarin Woudia kansloos onderuit ging in Oude Sluis). Dit was voor het team van Kees Broers natuurlijk de uitgelezen kans om de mannen uit Wieringerwaard even de mond te snoeren.

Zo begon Woudia vanaf minuut 1 getergd aan de wedstrijd, een wereld  van verschil met de wedstrijd van vorige week. Ze zaten er bovenop en dit resulteerde al snel in grote kansen. Wieringerwaard kwam er niet uit en moesten vanaf de keeper de ballen al lang gaan spelen. Dit kwam mede door het hoge druk zetten van Woudia. Hieruit kwam dan ook de verdiende 1-0, na goed druk zetten van Yannick kon Lars alleen op doel afgaan, drie kapbewegingen verder en de bal lag in het doel. Na deze goal viel eigenlijk de 2-0 al snel. Na een mooie bal van Jan, stuurde Raoul twee man kinderlijk eenvoudig het bos in en schoot de bal binnen. De wedstrijd was volledig in handen van Woudia. Toch kon Wieringerwaard terug komen in de wedstrijd vlak voor rust. Na een onschuldige corner was er een kleine miscommunicatie tussen Sven en Paul, waardoor Sven de bal wilde weg koppen, onfortuinlijk kon hij net niet goed bij de bal waardoor hij de bal verlengde waardoor deze in het eigen doel viel. Zo heeft Sven ook zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen.

Begin tweede helft werd Wieringerwaard iets sterker en drukte Woudia een beetje naar achter. Maar dit was niet van lange duur, want nadat Jan ‘Choco’ de Boer weer een (op het oog) flinke blessure had opgelopen werd er aan de andere kant een vrije trap snel genomen door Ruud, die Yannick al zag vertrekken. Die rondde beheerst af en het stond 3-1, de hevige protesten van Wieringerwaard kant mochten niet baten. Toen was de wedstrijd voor Woudia wel binnen, ze gingen vrijer spelen en kregen meer vrijheid. Zo kwam de 4-1 er snel achteraan, na een goede bal van Sven kon ook deze Yannick goed afronden. Die net als Sven ook zijn eerste doelpunten van het seizoen maakte.

Hierna kreeg Yannick een publiekswissel en kwam Barre Stam in de ploeg van Kees Broers. In zijn eerste minuten van het seizoen kon hij ook gelijk aanteken voor zijn eerste doelpunt. Na een korte combinatie tussen Mike en Ruud kon Ruud na een goede actie de bal op de achterlijn simpel terugleggen op Barre die deze met een klein beetje moeite kon binnenwerken. Ook de 6-1 werd nog gemaakt door Barre na goed terug leggen van Mike.

Zo kon Woudia een mooie overwinning aantekenen tegen Wieringerwaard en staat volgende week Zwaagdijk op het programma. Nog zo’n kraker! De redactie wil iedereen bedanken voor de support en hoopt iedereen volgende week weer te zien bij de wedstrijd tegen Zwaagdijk. Voor de jeugd staat de Voetbal2daagse op het programma deze week.

Foto’s: Elma Sijm