post

Verslag: vv Oudesluis – Woudia met foto’s door Elma

VV Oudesluis – Woudia (4-1)

Het weekend begon goed voor Woudia, op zaterdag werden de JO13 en JO15 kampioen van hun competitie in de 1e fase. Daar kwam op zondag nog een derde kampioenschap bij voor de jongens van de JO17. Deze jeugdteams zijn net als het vlaggenschip van Woudia goed begonnen aan het seizoen. Want na een makkelijke overwinning thuis op ZDH en na zoveel jaar eindelijk weer winnen bij HSV Sport hebben de ferme witte knapen nog geen verliespunten. Met veel vertrouwen richting Oudesluis voor alle spelers een onbekende tegenstander waar ze nog nooit tegen hadden gespeeld. Oudesluis stond ook op 6 punten maar wel uit drie wedstrijden. Bij Woudia was Gijs ‘Ippa’ van Kampen weer terug bij de selectie na een blessure aan zijn teen, hij mocht gelijk beginnen in de basis.

Bij aankomst op het complex van Oudesluis knalde de hardcore muziek uit de boxen. Of het door de muziek kwam weet ik niet maar Oudesluis begon veel scherper en feller aan de wedstrijd dan Woudia. Na verschillende duels die werden verloren kon de linksbuiten van Oudesluis doordraaien en van een aardige afstand schieten op doel wat meteen de 1-0 opleverde. Je zou denken dat de spelers van Woudia waren wakker geschud maar daar hadden ze ook de 2-0 nog voor nodig. Een corner van Oudesluis kon vrij worden afgemaakt tussen de spelers van Woudia en de ferme witte knapen konden aan de bak.

Dat gebeurde ook wel want de aanval werd vaker gezocht via de rechterkant waar Jan ‘Choco’ de Boer veel sneller was dan zijn directe tegenstander. Hij gaf al twee gevaarlijke voorzetten maar de derde bal gaf hij mooi mee aan Paul Beerepoot die voorgaf. Mike Bakker schoot vanuit de voorzet eerst nog tegen de keeper aan maar daarna kon hij de bal makkelijk binnenwerken 2-1. Woudia probeerde het na de 2-1 wel maar er werd te veel getreuzeld en gelopen met de bal waardoor Oudesluis makkelijk in de duels terecht kwam. Precies wat ze wilden, helemaal met een scheidsrechter die vanaf een afstandje alles in de gaten hield. Dat deze scheidsrechter niet overal kort bij zat kwam Jan ‘Choco’ de Boer heel goed uit. Na een flinke overtreding, maakte hij een slaande beweging en gelukkig hield de scheidsrechter het op geel voor beide spelers.

Oudesluis bleef de 2e helft ook bezig met deze vervelende overtredingen en ballen wegschieten nadat er al gefloten was. De Woudia spelers die er wat van zeiden kregen meteen een gele kaart, er viel niet veel tegen te doen. Goed voetbal en strijd bleef uit, Woudia probeerde het wel en kreeg met de ingevallen Raoul ook een aantal kansen maar scoren lukte niet meer. Met de ruimtes die bij Woudia achterin vielen kreeg Oudesluis meer en meer kansen op de counter. Na een mooie counter scoorde de aanvaller oog in oog met keeper Levi. Daarna scoorde zelfs de keeper van Oudesluis nog een goal. Hij schoot de bal vanuit zijn handen naar voren, de bal die door de wind zo hard ging stuiterde over Levi heen zo de goal in. De maakte de kansloze middag voor Woudia compleet. Een dure les tegen een tegenstander die veel feller aan de wedstrijd begon. Wat wel mooi was om te zien waren de supporters die richting Oudesluis waren gekomen. Bedankt daarvoor en Elma bedankt voor het maken van de foto’s.

Aankomend weekend speelt Woudia de inhaalwedstrijd tegen Wieringerwaard. Aan de spelers om te laten zien dat vorig weekend een incident was. Er zal gewonnen moeten worden om aan te haken bij Zwaagdijk. De redactie zal er ook weer bij zijn om verslag te doen van deze wedstrijd.