post

Albert Heijn Woudia Jeugdtoernooi: sportief spektakel!

Afgelopen vrijdag 2 juni vond ons Albert Heijn Woudia Jeugdtoernooi plaats. Met 26 aangemelde teams, verdeeld over 6 poules, werd er vanaf 17 uur op complex Woudlust op twee velden gestreden om de felbegeerde “gouden beker”. En de winnaars zijn…..

De eerste poule was die van onze mini toppers: De West-Friese Champions league. Atletico Madrid, Celtic, Barcelona en Real Madrid gingen onderling met bepalen wie de meeste doelpunten konden scoren. Kleine en grote uitslagen, professionele mini slidings, af en toe een botsing, maar vooral heel veel lol, juichen en doelpunten…… deze jongste (en leukste poule 😉) werd uiteindelijk gewonnen door onze bezoekers uit Hoogkarspel: Kampioen Barcelona! Van harte gefeliciteerd!


JO8
Dan door naar de JO8. Hier helaas geen poule indeling ivm te weinig deelnemende teams. Alleen Zwaagdijk had zich aangemeld. Toch besloten om lekker te ballen en een wedstijd te spelen. De verhouding op papier bleek echter beter dan uiteindelijk in het veld. Daar was Woudia nl. een stukje beter. Desalniettemin was het een leuke wedstijd en is er goed gespeeld!

JO9
De poule van de JO9 was daarentegen wel goed gevuld. Maar liefst zes teams (Woudia, Medemblik, Enkhuizen, Zwaagdijk, Strandvogels en MOC) verdeeld over twee poules van drie gingen hier uitmaken wie er in welke finale mocht komen te voetballen: finale om plek 5-6, 3-4 of plek 1-2. En het werden ook drie finales. Sommige overwinningen werden zo uitbundig gevierd dat het wel leuk of de echte Champions League werd binnengehaald! Fantastisch!
Uiteindelijk was het sv Enkhuizen die hier aan het langste eind trok en duidelijke kampioen werd. Gefeliciteerd. Ons Woudia team werd in deze sterke poule heel knap derde. Super gedaan!

Event: straatvoetbal show
Na anderhalf uur spelen in de verschillende poules werd er een grote pauze ingelast voor alle teams. Tijdens deze pauze was ons event in gepland. De Voetbalschool2Fast van Nelson de Kok gaf een heuse clinic. Nelson en zijn voetbalpartner Rick van Zon halen beiden de trukendoos even helemaal open: de rondjes om de wereld, hakballen, ballen in de nek, en ga zo maar door. Hierna was nog tijd om de uitdaging aan te gaan om niet ‘gepanneerd’ te worden. Twee kandidaten uit het publiek mogen de strijd aangaan met Nelson en Rick. Wie het eerste de bal door de benen krijgt heeft verloren…. Een fantastisch en enthousiast spektabel waar zeer geslaagd op wordt terug gekeken.

JO11-1
Voor de JO11 zijn er twee poules. Een voor onze JO11-1 en de ander voor onze JO11-2. De JO 11-1 had dezelfde opzet als de JO9 met 6 teams: Woudia, Zouaven, Strandvogels, Medemblik, Nieuwe Niedorp en Grashoppers. Mooi wedstrijden en veel techniek, crossbalen, schouderduwtjes en doelpunten. Er werd gestreden en het was uiteindelijk Strandvogels die hier de gouden beker mee naar huis mocht nemen. Top gedaan! Woudia won de finale om de derde plaats en mocht uiteindelijk de zilveren “bronzen” beker omhoog houden! Klasse!

JO11-2
Dan de JO11-2: Zouaven, Enkhuizen, Zwaagdijk, Woudia en Blokkers maakten er in deze poule een waar spektakel van. Allemaal 4 wedstrijden om uiteindelijk te bepalen wie de kampioen zou worden. Ook hier was het niveau hoog en waren er spannende wedstijden bij. Soms gelijk en soms een nipte overwinning. Met het meeste aantal punten was het Zouaven JO11-3 dat als kampioen werd gekroond. Ons Woudia team werd keurig vierde en kunnen met trots terugkijken op het toernooi! Toppers!

JO12
Dan de oudste en laatste poule van deze vrijdagavond. De JO12 van Woudia ging samen met Spirit en Zwaagdijk uitmaken wie de JO12 kampioen van het eerste Albert Heijn jeugdtoernooi zou worden. Er stond hier echter geen maat op het team van Woudia. Net als vorige week op een ander toernooi, was het hier ook Woudia JO12 die met vlagen schitterend voetbal vele doelpunten aan elkaar reeg. Zo werd onze JO12 kampioen. Proficiat!

En dan zitten de wedstrijden er zomaar op, worden de veldjes opgeruimd en kunnen de balans opmaken. Hoe is deze nieuwe opzet kwa dag en tijdstip gegaan, wat kan beter en wat nemen we mee naar volgend jaar. De feedback die is ontvangen (zowel positief als opbouwend kritisch) daar zijn we dankbaar voor. 😊

Dankjewel!
Maar de grootste dank gaat uit naar jullie. Alle ingeschreven teams die er een geweldig toernooi van hebben gemaakt, maar vooral ook dank aan de vele vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Zowel op de dag zelf als voorafgaand. Top!
Een dank voor het beschikbaar stellen de ruimte om te parkeren en de kisten om onze spullen in op bergen. Een dank voor begeleiders voor het sportief coachen van de teams.
Een dank voor onze jeugd scheidrechters. Enorm trots op jullie en zonder jullie waren er geen wedstrijden. Een dank voor alle spelers die van deze dag een sportief feest hebben gemaakt. Jullie waren geweldig. Tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Namens Jeugdcommissie van Woudia,

Marco Snip