post

Voetbal2daagse 2022

Net als voorgaande jaren werd er in de herfstvakantie weer een voetbal2daagse georganiseerd. Het was alweer de 17e editie van de voetbal2daagse en van de huidige organisatie de 6e keer dat wij dit mooie evenement mogen organiseren. Net als andere jaren was het vooral spannend wat de nieuwe tenues zouden zijn voor dit jaar. De weken en dagen voor de herfstvakantie wordt er al volop over gespeculeerd dus ook wij als organisatie waren benieuwd naar de eerste reacties.

Op dinsdagochtend toen alle trainers hun oefeningen alvast aan het uitzetten waren, verzamelden de eerste spelers zich voor de kleedkamer deur. Ze probeerde al een glimp op te vangen van het tenue maar die was nog niet zichtbaar. Toen het 9:30 was gingen de kleedkamers open en gingen er rond de 90 kinderen heel nieuwsgierig naar hun kleedkamer toe. Daar lag voor iedere speler een tenue met naam en rugnummer die ze van tevoren mochten kiezen klaar. Het roze zwarte tenue werd erg positief ontvangen en een half uur later zaten er 90 kinderen in de compleet omgebouwde kantine te luisteren naar het welkomstwoord van Lars. Daarna werden alle andere organisatoren voorgesteld en was het hoogtijd om naar buiten te gaan om lekker te gaan trainen. Ieder team had voor de dinsdagochtend een vaste trainer en er werd ruim anderhalf uur met veel plezier en fanatiek getraind wat u in de foto’s kan terugzien.

Na de ochtendtraining was het tijd om de welbekende groepsfoto van de voetbal2daagse te maken op de tribune. Toen die was gemaakt door fotograaf Lotte, konden we snel naar de kantine om te lunchen. Daar hadden Vera en Rozemarijn namelijk gezorgd voor verschillende bladen kadetjes met daarop ham, kaas, pasta of pindakaas. Nadat iedereen weer wat energie had bijgetankt was het tijd voor de eerste quiz. Onder leiding van Mark moesten alle kinderen bij iedere vraag staan of zitten om het juiste antwoord te bepalen. Het waren vragen over Woudia, trainers uit de organisatie en voetbal in het algemeen.

In middag gingen de JO8, JO9, JO11-2, JO11-1 en de JO12 op het A-veld aan de slag. Daar stonden verschillende oefeningen waarbij ze een zo hoog mogelijke scoren probeerde te halen. Zo werd er hooggehouden bij trainer Gijs, scoren op het gatendoek bij trainer Luuk, zo snel mogelijk sprinten bij trainer Cas en penalty’s schieten bij trainer Raoul.

Deze scores werden aan het eind van de dag ingevuld op hun certificaat die ze aan het einde van de voetbal2daagse mee naar huis kregen.

De oudere spelers uit de JO14-2, JO14-1 en JO17-1, speelden het spel Expeditie Robinson maar dan in voetbalvariant. Zo moest iedere speler uit elk team/kamp een captains proef doen waarbij je strijdt tegen de andere captains die naar voren waren geschoven door de andere teams. Voorbeelden van proeven die de captains moesten doen waren: Zo lang mogelijk hooghouden, 50m sprint, latje trap, netje trap, inhaalrace en zo lang mogelijk hangen aan de lat. Het team van de winnende captain mocht lekker uitrusten op een stoel met wat te eten en drinken erbij. De andere drie teams speelden na iedere captains proef tegen elkaar een teamproef. Dit nieuwe spel werd goed ontvangen en erg leuk gespeeld door de oudere teams.

Na deze mooie activiteiten was het nog niet klaar voor alle spelers. Sommige zaten er al doorheen maar moesten nog even alles geven bij de shuttle run test. Met 90 kinderen op een rij beginnen aan deze test zag er erg mooi uit. Erg mooi ook om te zien hoeveel doorzettingsvermogen sommige spelers hebben. Na dit vermoeiende einde kwam er een einde aan dag 1. Alle kinderen gingen in hun nieuwe tenue naar huis met de opdracht om het thuis meteen te laten wassen want het tenue moet de volgende dag weer aan. De organisatie kon even uitrusten in de kantine maar moest daarna meteen weer aan de slag. De portretfoto’s die gemaakt waren door Lotte moesten worden verwerkt in de certificaten en nadat alle scores ook waren ingevuld moest alles worden gelamineerd. Op naar dag twee.

In de ochtend op dag twee werd er gestart met het doordraai schema. Alle trainer stonden bij een onderdeel en de teams gingen langs iedere trainer. Daar werd 15 minuten hard gewerkt voordat ze doorgingen naar het volgende onderdeel. Zo werd er geoefend op afronden, 1 tegen 1, partijspel, netje trap en bubbelvoetbal. Voor het bubbelvoetbal was spectaculair, alle kinderen zaten daar in een grote bubbel met hun bovenlichaam. Ze speelde daar partijspel maar het leek meer op rugby omdat ze met de bubbels lekker tegen elkaar konden botsen. Samen met de jeugdcommissie hebben we deze bubbels kunnen huren dank daarvoor.

Na deze ochtend gingen de boordjes knakworst er makkelijk in die werden verzorgd door Vera en Anne. Na het eten was het tijd voor de tweede quiz. Eentje voor de oudere spelers en eentje voor de iets jongere spelers. Mooi om te zien hoe er in drie- en viertallen werd overlegd over wat het juiste antwoord was. Na het eten en de quiz gingen we door met het toernooi, maar niet zomaar een toernooi. Het WK begint bijna en wij namen alvast een voorschot op het WK. Alle spelers werden gemixt JO8 t/m JO11 en JO12 t/m JO17. Elk team werd een land en kreeg ook een vlag van dit land. Zo kwamen ze als team het A-veld opgelopen met hun vlag en opkomstnummer uit hun land. Alle landen speelde een groepsfase waarbij ze twee keer tegen elkaar speelden. De nummers 1 en 2 speelde vervolgens de finale. Uiteindelijk won Frankrijk in de finale van Spanje met penalty’s bij de JO8 t/m JO11. Portugal won met penalty’s van Duitsland bij de JO12 t/m JO17.

Na deze twee geweldige finales waarbij alle andere teams om het veld zaten voor wat extra sfeer verzamelde we ons in de kantine. Daar werden alle prijzen uitgereikt die waren behaald tijdens de voetbal2daagse. Alle spelers die hadden meegedaan aan het certificaat circuit kregen hun persoonlijke certificaat uitgereikt. Iedereen werd bedankt voor hun inzet en enthousiasme en toen zat de 17e editie van de voetbal2daagse er weer op. Wij hebben heel erg genoten maar moesten ook echt even bijkomen na deze drukke dagen. Hopelijk zien we de tenues vaak terug dit seizoen op de velden.


We willen alle mensen die hebben geholpen bij de voetbal2daagse heel erg bedanken!
Anne Schipper, Rozemarijn Rinkel en Vera van Kampen voor het verzorgen van het eten.
Lotte van Diepen voor het maken van alle foto’s.
Jan Braas voor het regelen van de Volendam ballen.
En onze sponsors Holland Surveys en Duijn Teamsport.

Op naar de volgende editie.
Mark, Ruud, Luuk, Cas, Gijs, Raoul en Lars

Video en montage: Elvidi (Lotte van Diepen)

Foto’s gemaakt door Lotte van Diepen: