post

VOORBESCHOUWING WOUDIA 1 – KWIEK ’78 1

Feitelijk niets meer op het spel

Voor Woudia is bekend dat er feitelijk niets meer op het spel staat, alhoewel de vierde plaats theoretisch nog haalbaar is. Na de ruime nederlaag vorig week in Hoorn tegen HSV Sport is de nacompetitie onbereikbaar geworden. Gezien het verloop van de competitie is dit geen ramp voor Woudia. De huidige zesde plaats geeft de verhoudingen met de andere clubs redelijk weer in combinatie met het vertoonde spel. Wie weet zit er nog een stijging op de ranglijst in aangezien vandaag ook de Hoornse derby HSV Sport – Always Forward op het programma staat.

2 maal verlies van Apollo beslissend

Kwiek ‘78 weet al enige tijd dat het seizoen verlengd gaat worden met nacompetitie. Eind maart verloor de ploeg uit Avenhorn twee keer achter elkaar van Apollo ‘68 en dit blijkt achteraf beslissend te zijn geweest. Hierdoor is de kans groot dat Apollo boven de rode streep blijft, aangezien de laatste wedstrijd nog gespeeld gaat worden tegen WMC ! Net als de De Valken zal Kwiek degradatie willen voorkomen.

Beide trainers willen het seizoen uiteraard ook goed besluiten, zeker aangezien ze volgend seizoen niet meer werkzaam zijn bij hun huidige club. Net als Frank Knijn vertrekt namelijk ook Jean-Paul van der Gracht, de huidige trainer Van Kwiek. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij Zwaluwen. Zijn opvolger is Stacey Majoor en die wil natuurlijk volgend seizoen graag met Kwiek in deze klasse actief zijn. Vorige week won Kwiek met 4-2 van De Valken dus wat dat betreft zal dit weer het nodige vertrouwen geven.

WMC op 0 punten maar hun doelsaldo bepaalt kampioenschap

In onze competitie speelt een club die elke week met extra aandacht wordt bekeken. Hoe hoog is de uitslag bij WMC ? De club staat nog steeds op 0 punten en kon afgelopen zondag zelfs geen team op de been brengen. Op donderdagavond is er daarom ingehaald en werd er met 18-0 verloren van Strandvogels. Vandaag moet medekoploper KSV tegen WMC, beide clubs komen uit Heerhugowaard, interessant ! WMC is dus mogelijk beslissend in de strijd op het kampioenschap. Bij gelijke stand bepaalt het doelsaldo welke club er kampioen wordt !

Woudia zal dit verder wel afwachten; het is zaak dat het seizoen positief wordt afgesloten. Er kan frank en vrij gevoetbald worden dus hopelijk resulteert dit in een leuke wedstrijd. Bijna iedereen is aanwezig en fit, dus kan er op volle oorlogssterkte gestreden worden.

Laatste wedstrijd Weyert Beemster

Voor Weyert Beemster zal het een bijzondere wedstrijd worden, zijn laatste wedstrijd in het eerste op Woudlust ! Woudia bedankt Weyert voor zijn bewezen diensten en wenst hem nog veel voetbalplezier op een lager niveau.

Tenslotte bedanken we ook trainer Frank en wensen hem veel succes in de toekomst.

Prettige wedstrijd toegewenst !

C.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.