post

Voorbeschouwing Woudia 1 – St. George 1

Zwaar bevochten 0-1

Op een waarschijnlijk zonovergoten 2e Paasdag staat de wedstrijd Woudia 1 tegen St. George 1 uit Spierdijk op het programma. St. George is de voetbalclub waar onze trainer Frank Knijn lang gevoetbald heeft, meerdere jaren getraind heeft en Frank woont ook nog eens bijna op de voetbalvelden aldaar. En St. George is natuurlijk de club waar oud-Woudia trainer Ricardo Appelman aan het roer staat. De heenwedstrijd eindigde eind november onder moeilijke omstandigheden (zwaar veld) in een zwaar bevochten 0-1 overwinning voor Woudia.

7 wedstrijden achtereen ongeslagen

Afgelopen speelronde boekte Woudia een nuttige 1–0 overwinning op De Valken, en is daardoor al 7 wedstrijden achtereen ongeslagen. Want al werden de eerste 2 wedstrijden na de winterstop van de beide koplopers KSV en Strandvogels verloren, daarna zijn er goede resultaten geboekt en bezit Woudia nu een keurige middenmootpositie. St. George boekte afgelopen zondag een zeer grote overwinning op het Heerhugowaardse WMC met maar liefst 14–0 en staat iets lager dan Woudia met 4 punten achterstand en één gespeelde wedstrijd meer. En zo heeft elk team dan ook zijn eigen belangen om voor de winst te gaan tijdens deze wedstrijd. Woudia die graag ongeslagen wil blijven maar zeker ook wil proberen nog iets te stijgen op de ranglijst en St. George die definitief afstand zal willen nemen van de onderste ploegen in de stand om zo overwerk in de vorm van deelname aan de nacompetitie te voorkomen.

Frêle buitenspeler

Voor St. George is het ook prettig dat de frêle buitenspeler Joost Feld in deze periode weer beschikbaar is voor de ploeg wat hij is natuurlijk super snel en altijd van waarde voor zijn ploeg. Na dit seizoen gaat hij zijn club echter verlaten en gaat hij samen met de “Woudianen” Wietse van Diepen, Thomas Hand en Pieter Koopman spelen voor het Hoornse Zwaluwen ’30.

Omstandigheden zullen best lastig zijn

Dat het een spannende wedstrijd zal worden, dat staat wel vast, maar de omstandigheden zullen best lastig zijn. De warmte zal waarschijnlijk een rol gaan spelen want daar zijn de spelers nog niet aan gewend, want het was de afgelopen weken natuurlijk behoorlijk fris. En ook het veld zal van invloed zijn, want deze ligt er niet goed bij zoals we afgelopen zondag hebben gezien tegen De Valken. Het bestuur heeft echter hiervoor herhaaldelijk aandacht gevraagd bij de gemeente om hier iets aan te doen. Gelukkig is het veld in de afgelopen dagen wel beregend en zal het veld hopelijk minder hard zijn dan afgelopen weekend. Dank hiervoor aan bestuur en gemeente.

Rest mij nog de aanwezigen een leuke en spannende wedstrijd toe te wensen met een aangenaam verblijf langs de lijn.

G.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.