post

VOORBESCHOUWING WOUDIA 1 – MOC 1

Vanmiddag speelt Woudia 1 de 2e bekerwedstrijd en wel thuis tegen MOC 1. Deze wedstrijd zou officieel bij MOC gespeeld worden maar is waarschijnlijk vanwege de verdorde velden bij MOC verplaatst naar Woudia.

Woudia moest afgelopen zondag op het eind van de wedstrijd onverwachts de voorsprong uit handen geven en DWB op gelijk hoogte laten komen. Het was duidelijk dat de voorwaartse spelwijze die trainer Knijn voorstaat, de spelers veel kracht kost en de conditie daarvoor nog niet toereikend was. Hopelijk hebben de spelers dit afgelopen week recht kunnen trekken zodat vandaag deze aanvallende tactiek tot het laatste spelsignaal volgehouden kan worden.

De selectie voor Woudia 1 bestaat vandaag uit: Rick Manshanden, Bob Appelman, Weyert Beemster, Sven van Diepen, Stefan Mak, Ruud van Kampen, Gijs van Kampen, Maurice Breg, Sjors Wagenaar, Arjan van Diepen, Kevin Mak, Marijn Bennis, Gerwin Broersen en Dennis Doodeman. Ten opzichte van de opstelling van vorige week zal de trouwe supporter hieruit op kunnen maken dat Bob terug is van vakantie, Gerwin het na z’n blessure weer gaat proberen en de rentree van Kevin ophanden is. Tevens wordt dit de eerste wedstrijd dat Dennis het tegen zijn voormalige clubgenoten gaat opnemen.

De opponent van Woudia is vandaag dus de Midwoud-Oostwoud-Combinatie. MOC ging vorige week hard onderuit. Tegen Hauwert-uit werd namelijk met maar liefst 8-2 verloren. Hauwert heeft zich daarmee met een prachtig doelgemiddelde aan kop van de bekerpoule genesteld.

De ons vandaag bezoekende oranje-zwarten hebben in Arno Hulspas een nieuwe voetbaltrainer voor het seizoen 2018-2019 gevonden. Deze oefenmeester was eerder werkzaam bij Flevo, DEK, FC Medemblik, Sint George en Sporting Andijk.

MOC komt al seizoenenlang uit in de 5e klasse B en is dus feitelijk een klasse minder dan Woudia. We hebben echter vorige week gezien wat een 5e klasser (DWB) tegen Woudia kan bereiken en is winst voor de withemden vanmiddag daarom niet zomaar vanzelfsprekend. Trainer Hulspas vind zijn nieuwe ploeg enthousiast, met overwegend jonge spelers, die leergierig zijn en graag willen voetballen. Weststrijden tegen dat soort ploegen zijn bij voorbaat onvoorspelbaar.

Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. De weersvoorspellingen zijn prima, dus redenen genoeg om de Woudlust-Arena te bezoeken om “De Ferme Knapen” te komen aanmoedigen.

Wij wensen iedereen een prettige en sportieve voetbalmiddag toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.