post

Voorbeschouwing Woudia 1 – Kwiek ‘78 1

Het einde van de competitie komt in zicht. Nog 3 competitieronden te gaan en het is zeer spannend in de 4e klasse C. Na de winst van HSV Sport 1889 in de uitwedstrijd tegen koploper De Valken afgelopen donderdag staan er 3 teams met een gelijk aantal punten bovenaan: De Valken, HSV Sport 1889 en VVS’46. De komende weken gaan zij uitmaken wie als kampioen gaat promoveren naar de 3e klasse.

Voor de beide teams die vanmiddag het veld betreden in Westwoud staat alleen nog de spreekwoordelijke sportieve eer op het spel.

Kwiek ’78 staat op een verdienstelijke 6e plek. Ja zeker, verdienstelijk want de afgelopen jaren bivakkeerden zij regelmatig in de onderste regionen en wist Kwiek ’78 menigmaal het vege lijf te redden via de nacompetitie. Dit jaar dus geen zorgen en enkele wedstrijden geleden keek Kwiek’78 zelfs heel even stiekem naar boven want na een goede serie kwam er zelfs een nacompetitieplek voor promotie in beeld. Maar na 2 doelpuntrijke nederlagen tegen Always Forward (3–7) en FC Medemblik (4–8) rest dus alleen nog een mooie subtop positie. Echter na deze 2 doelpuntenrijke nederlagen speelde Kwiek’78 de laatste wedstrijd verdienstelijk gelijk tegen gedeeld koploper HSV Sport 1889.

Woudia vinden wij pas terug op een 9e plek; de ploeg is behoorlijk weggezakt na de winterstop. Het thuispubliek is zeker niet verwend de laatste wedstrijden. En ook zit het niet echt mee, zoals in de laatste 2 thuiswedstrijden. Tegen Always Forward in de 2e helft een veel sterker en met veel beleving spelend Woudia, helaas wilde de bal er niet in. En de laatste wedstrijd tegen FC Medemblik al na 14 minuten met 10 man verder na een rode kaart en een benutte penalty. Na 30 minuten ook de tegenstander met 10 man verder. Al knokkend in de 2e helft een Woudia die de overhand heeft maar in de 90e minuut het deksel op de neus krijgt door een mooie knal in de kruising, onhoudbaar voor keeper Rick Manshanden die gelukkig weer terug was na een gebroken pink. Helaas wel een onverdiende en zure 2–3 nederlaag.

Zoals gezegd, vandaag staat alleen de spreekwoordelijke sportieve eer op het spel. Welk team kan zich het beste opladen ? Woudia heeft sowieso nog iets goed te maken tegen het team uit Avenhorn, want op een regenachtige novemberzondag werd de uitwedstrijd teleurstellend verloren. Een Kwiek ’78 speler kreeg de rode kaart waardoor Kwiek ’78 de laatste 20 minuten met 10 man verder moest. Maar in plaats dat Woudia dit goed uitspeelde, scoorde Kwiek in de 75e minuut het winnende doelpunt.

Hopelijk zijn de weergoden ons vandaag wel gunstig gezind. Veel voetbalplezier vanmiddag en een sportieve wedstrijd toegewenst.

G.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.